Miért szűnik meg az Internet elérés egyik Wi-fi-ről a másikra váltva, amíg nem törlöm a Wi-fi előzményeket a laptopból?
Sziasztok!
Egy nagy alapterületű, több szintes házban segítettem egy barátomnak abban, hogy minden szinten legyen Wi-Fi elérése (ADSL Internet). Van egy középső szint (nappali), ott a modem és az első számú router. Ezen a szinten kellett még egy router, egy távolabbi helyiségbe (iroda). A nappaliból kiindulva az irodába, a fentebbi szintre (emelet) és az alsóbb szintre (garázs+pince) konnektoros Powerline adapterrel juttattam tovább a kapcsolatot. Így az irodába, az alsóbb és a felsőbb szintre is került egy-egy Wi-Fi router a Powerline eszköz végére. Az Ip címeket-egymást követőre állítottam be, beneveztem a Wi-Fi-ket, értelemszerűen (iroda, pince, emelet) ellenőriztem, -pingeltem, nincs ütközés, jönnek szépen a válaszok is. A DHCP server-t OFF-ra állítottam a konnektoros eszközökhöz csatlakoztatott routereken. Eddig minden rendben is van. Megy a net mindenhol. A probléma az, hogy ha bármilyen laptoppal hozzácsatlakozunk bármelyik Wi-Fi-hez hibátlanul megy, amíg át nem csatlakozok egy másik Wi-Fi-hez. Onnantól nincs net. Törölni kell a vezeték nélküli előzményeket az adott laptopból és újra csatlakozni, csak így megy. Felkiáltójel nincs, elvileg mennie kellene. Vezetékkel tetszőlegesen kapcsolódva a routerekhez hibátlan. 3 géppel próbáltuk. Volt Windows 7, 8.1 és Vista is. Mindnél ez volt a jelenség. Az, hogy az eszközhöz kapott Wi-Fi szoftvert, vagy a Windows sajátját használtuk, szintén nem hozott változást. Androidos telefonnal hibátlan. Mi lehet a hiba oka? Köszönöm a válaszokat.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!