Mivel lehetne egy viszonylag népszerű Youtube csatornát indítani?
Sziasztok!
Régóta gondolkodok azon hogy mivel is tudnék kicsit népszerűbb lenni vagy csak egy kis zsebpénzt szerezni és el kezdett érdekelni a youtube téma. Viszont nem tudom milyen téma lenne az ideális ahhoz hogy nézzék is, érdekelje is az embereket és kivitelezhető is legyen. Gameplay már temérdek van, és gépem, játékom sem lenne hozzá hogy bármit is csináljak. Fotózós csatornán gondolkodtam de ott meg nem tudom mit lehetne bemutatni vagy mit csináljak hogy nézzék?
Előre is köszi a válaszokat!
Én 4 éve csinálok tutorialokat, közel 400 videóm van. 2000 feliratkozó, fél millió megtekintés.
Most tartok ott, hogy a havi bevételből egy alkalommal magamban, meg tudnék ebédelni szolídan egy étteremben.
Így kalkulálj ! :)
"Viszont nem tudom milyen téma lenne az ideális ahhoz hogy nézzék is, érdekelje is az embereket és kivitelezhető is legyen."
Nyilvan ha erre lenne valaszom akkor azt nem neked mondanam el, hanem megcsinalnam magam.
Vlog, greenbox, kritika (popkultúra vagy társadalom), életvezetés, stb... Ugyanilyen kategóriákra bontja le a Youtube is a videókat, mert ilyeneket csinálnak.
Ha 18 éven aluli vagy, nem is ajánlott elkezdeni. Sem azért, mert az majd híres lesz vagy kell, kellene hogy legyen. Nagyon látszik az erőltetettség az ilyeneken, a lelkesedés pedig alábbhagy amikor rájössz hogy pár videóból neked nincs még sem nézettség, sem feliratkozók, és tényleg meg kell dolgoznod a pénzért. Sőt, még be is kell fektetned ha minőséget akarsz, úgyhogy eleve mínuszból indulsz. Ha nincs rá pénzed, el se kezdd.
Csak egy jótanács: hagyd a pitsába. Nem éri meg a fáradtság, pénzre pedig ne számíts. Egyrészt, mert ahhoz youtube partner kell, amit te kis megtekintéssel nem fogsz szerezni. Másrészt, annyi youtubeos van, mint csillag az égen. Hacsak nem csinálsz valami új, rendkívüli dolgot, senki sem fog nézni. Ahhoz, hogy legyen nézettséged és ebből pénzed, vissza kéne menni az időben jó 10 évet a youtube hajnalára és minőségi tartalmat gyártani.
Nekem is van csatornám, a nyáron csináltam, gameplay benchmark videókat töltök fel. A legnézettebb videón van kb. 300 megtekintés és van 39 feliratkozóm...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!