Hogyan tudnám kitörölni a Facebookról az eddigi összes lájkomat és megosztásomat anélkül, hogy a profilomat törölni kellene?
Négy éve csináltam a Facebook profilomat. Akkoriban fiatalabb és nagyon éretlen voltam, mindenféle butaságot lájkoltam és megosztottam.
Utána megismertem egy fiút, akinek más volt az érdeklődési köre, mint nekem, és nagy bután magamra erőltettem az ő stílusát, hogy észrevegyen. Mivel akkoriban sokat facebookoztam, lájkoltam és megosztottam egy csomó olyan dolgot, ami nekem igazából nem is tetszett (és most se tetszik, és valószínűleg soha nem is fog), csak a srácnak és az ő barátainak. Azóta szétmentünk és én őt is és a közös ismerősök nagyrészét is töröltem mind az offline életemből, mind a facebook ismerőseim közül.
Azóta egy év is eltelt már, én pedig sokkal kevesebbet facebookozok és már nem szoktam megosztani semmit, lájkolni is max. a közeli ismerősök jól sikerült fényképeit. A profilom és az idővonalam csak az ismerőseim láthatják - akik megfogyatkoztak az utóbbi időben, mert mindenkit kitöröltem, akivel nem tartom offline a kapcsolatot.
Kicsit szégyellem, hogy anno gyerekesen és éretlenül viselkedtem, ezzel rossz képet festettem magamról, és szeretném kitörölni az összes lájkolt és megosztott dolgot a facebook profilomból. Új profilt nem akarok csinálni, mert van egy oldal, amit onnan szerkesztek és több száz rajongója van, és félek, hogy nem férnék többet hozzá, ha törölném a jelenlegi profilomat.
Mielőtt azt hinné bárki, hogy facebookon élem az életem, szólok, ez nem így van, hetente 2-3 alkalommal lépek csak be, akkor se töltök a facebookon 10 percnél több időt. Ez után jogosnak érzem azt a kérdést, hogy akkor meg miért akarom kitörölni a régi tevékenységeim. Azért, mert ha megismerek új embereket, és barátságot kötök velük és felvesszük egymást, akkor a profilom egész mást mond rólam, mint amilyennek ők a való életben megismertek és nagyon gáznak találom azt, amilyen régebben voltam. Egyébként is az elmúlt fél évben sokat változott az ízlésem, az érdeklődési köröm és az értékrendem. (Jó tudom, biztos fog még ehhez képest is változni, mert mindig változik az ember, de nem hiszem, hogy ilyen mértékben).
Visszatérve a kiindulási kérdésre:
Hogyan tudnám eltávolítani a jelenlegi, több éves profilom összes múltbéli tevékenységét anélkül, hogy magát a profilt törölném? Vagy ha tényleg nincs más megoldás, hogyan férhetnék hozzá egy teljesen új profilból a jelenlegiből szerkesztett oldalhoz, mint adminisztrátor?
Segítő szándékú, építő jellegű hozzászólásokat szeretnék, lehülyézésre és anyukám emlegetésére nem vagyok kíváncsi. Köszönöm!
Csak a lényegi kérdést olvastam el:
Profil törlés nélkül csak egy út van: szépen egyesével törölsz minden megosztást és visszavonsz minden like-ot. Tevékenységnapló segít ebben.
Köszönöm a válaszokat! Végül csak a leggázabb időszak dolgait töröltem ki, de az is több napomba telt. Tényleg fáradságos munka. De, ha visszavonom a lájkot valamiről, akkor az el kell tűnjön arról a képről/hivatkozásról is, amin lájkolva volt, akkor az olyan, mintha nem is lájkoltam volna. Vagy nem? Hogy a megosztott tartalom máshol fent van a neten, az nem baj, csak az, ha valaki össze tudja kötni a nevemmel.
Ezt légyszi valamelyikőtök ha el tudná magyarázni, hogy működik pontosan, köszönöm! (ha összefüggésbe kerülnek a kitörölt dolgok a nevemmel a megosztásom törlése/lájk visszavonása után is, akkor inkább törlöm az egész profilt.)
Nem akarok ostobaságot mondani, nem jó ha olyan valaki ad tanácsot aki nem ért hozzá, és én sajnos nem vagyok profi, de talán valaki hozzáértőbb kijavít.
Az a gond, hogy ha lájkoltál valamit, és az utána valaki meglátja a neten és tovább osztja az egészet (nem csak az adott képet vagy szöveget), akkor az viszi magával az addigi lájkokat is, úgy tudom. Tehát visszamenőleg más posztjaiból szerintem már nem tudod kivonni magad, az viszont szinte követhetetlen, hogy kik mit posztoltak tovább. De a fenti kolléga linkjét nézd meg, hasznos lehet. Ami nagyon gáz, azért kézzel is próbáld meg, még ha fárasztó is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!