Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ti nem féltek, hogy a személye...

Ti nem féltek, hogy a személyes adataitok nincsenek biztonságban az interneten és visszaélhetnek vele?

Figyelt kérdés

Csak kíváncsiságból kiválasztottam facebookon egy ismeretlen személyt akinek a profilképén kívül semmi sincs megosztva a nagy nyílvánossággal. Onnan kiindulva, hogy kik szóltak hozzá a képéhez, kik lájkolták, elég sok képet tudtam összeszedni az illetőröl a hozzászólók oldaláról, az ott jelen lévő hozzászólásokból. Ki tudtam deríteni az illető lakhelyét, meg lett az édesanyja, testvére, nagyapja profilja is, onnan tovább kutatva az interneten találtam tőlük jófogás hírdetést ahonnan meglett a telefonszám. Az édesanyja neve szerepel a telefonkönyvben is ahol ott van a pontos lakcíme is, google maps-on pár perc alatt meglett az utca és a ház látképe is.

Na már most, ha én max egy órás kutakodással ilyen eredményeket tudok elérni egy tök ismeretlennel szemben, akkor egy olyan aki akar is valamit kezdeni az adatokkal(betörés, zsarolás...) akár még többet is megtudhat, és visszaélhet velük.

Nem féltek attól, hogy hátrányotok származhat, illetve áldozatok lehettek az internet miatt?

Tudom, hogy másképp is lehet adatokat információkat gyűjteni, de azért mégiscsak fura, hogy az emberiség 60%-ának fenn van az élete, elérhetőségei, személyes adatai az interneten.

2016. jan. 5. 13:48
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Rólam töredékét sem találnád meg! :) Aki teregeti a szennyest (vagy hagyja hogy róla teregessék a szennyest) az az ő döntése és viseli a következményeket.

Sokan nem gondolnak ebbe bele, de a gondolkodás (még) nem ütközik törvénybe, tehát senkinek sem kellene felmentenie magát alóla. :)

2016. jan. 5. 14:04
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

én facebookra semmi olyat nem rakok ki ami nem publikus...konkrétan ismerősök a családtagok meg pár ember akit ismerek, de az ismerőseim nagy része nincs is bejelölve, nem használom egyáltalán...

ha valaki felpakol mindent annak ez veszélyforrás, de én ettől nem félek...amit itt leírok ha a személyemhez lenne köthető akkor sem lenne veszélyes adat, mert aki személyesen ismer azok tudják rólam a nagy részét...

22F

2016. jan. 5. 14:07
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Aki olyan ügyes, hogy rólam be tud zsebelni ennyi információt (nem vagyok fent facebookon), az meg is érdemli, hogy kiraboljon. Szerencsére a rendőrség még több információt tud kicsikarni a facebookból is, ezért nem aggódom. Gyorsan elkapják (csak nem Magyarországon).
2016. jan. 5. 14:07
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Rólam meg valószínűleg találnál hasonló mennyiségű adatot az ismerőseimen keresztül. De ez engem miért zavarna? Zsaroláshoz nem adok alapanyagot, mindent, amit a Facebookon megtalálsz rólam megmondanám önként és dalolva, ha pl. vennék/eladnék valamit tőled/neked.

G.

2016. jan. 5. 14:11
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez alapján én nem vagyok könnyű célpont. Átlagos nevem van, nem vagyok aktív facebook felhasználó. Csináltam egy profilt muszájból, amin van egy darab kép, hogy megtaláljanak az ismerősök (az átlagos nevem miatt). Nem teszek fel semmit, nem tesznek fel rólam legfeljebb pár buli fotót, nem szólok hozzá semmihez, nálam nincs mihez hozzászólni, nem vadászom össze az ismerősöket, visszaigazolom, csak aki bejelöl. Teljesen minimális ilyen szempontból a digitális keresztmetszetem. Amíg vannak nálam jóval könnyebb célpontok, addig nem hiszem, hogy volna mitől tartanom.
2016. jan. 5. 14:13
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Annyit azért hozzá tennék, hogy akit random kiválasztottam, az egy hölgy volt, és hát én azt vettem észre, hogy a férfiak velük ellentettben sokkal konzervatívabbak az interneten(már csak azért is mert én is a válaszadók táborát erősítem: 1 profilkép, semmi hozzászólás, megosztás)
2016. jan. 5. 15:21
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
ami nem publikus az nem kerül ki és ennyi.. zsarolni zsarolhat 1 nincs mivel 2 nincs pénzem :D Az jobban zavar hogy a facebook google és társai mennyire visszaélnek ezekkel az adatokkal amiket megosztok de ez ellen nem lehet mit tenni ingyenes szolgáltatás ezzel jár..
2016. jan. 5. 15:23
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

#6 Ez nem attól függ, hogy mennyire vagyunk konzervatívak. Szerintem inkább abból fakad, hogy a nők jobban szeretnek csacsogni. A story és blikk magazint is nők olvassák. Őket érdekli, hogy mi van másokkal. Mit foglalkozzak én azzal, hogy a másik ember mit csinál? Nagy ívben le.....

És épp ezért nem is osztok meg semmit, mert mindenki magából indul ki. Engem sem érdekel, gondolom mást sem. Ennyi. :)

(A személyes adatok védelme pedig csak hab a tortán.)

2016. jan. 5. 15:34
 9/9 anonim ***** válasza:
2016. jan. 5. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!