Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért nem jeleníti meg a...

Miért nem jeleníti meg a Router a webes admin felületét?

Figyelt kérdés

Tegnap óta csak a laptopon működik a wifi.

Minden más eszköznél "korlátozott" állapotban van.

Már reseteltem a Routert, ki- majd visszakapcsoltam, áramtalanítva is. A laptopot is újraindítottam.

A laptopon van internet wifivel, de semmi más eszközön nincs.

De a Router webes felületére a laptopról sem tudok belépni, mert "Ez a weboldal nem érhető el" lapot adja be, böngészőtől függetlenül.

[link]

[link]

A router és a számítógép csatlakoztatva van egymáshoz kábellel.

Ezt a két IP címet írtam be, mert ezeket írja a router kézikönyve, de resetelés óta nem adja be az admin felületet, ahova be lehetne lépni.

2015. dec. 31. 08:39
1 2
 11/12 ssdmark válasza:

Na akkor siker:3

végül hogyan oldottad meg?

amúgy eszkoz korlatozasnal meg a dhcp felulet alatt tudsz okossagokat beallitani, pl senki ne tudjon ramenni a wifidre (hiaba h tudja e a kodot), ha nincs a listadon.

2015. dec. 31. 09:50
 12/12 A kérdező kommentje:

Elárulom a legelső hibát: Rossz portba csatlakoztattam a netkábelt valamint a routert a laptoppal összekötö ethernet kábelt. Miután megcseréltem, behozta az admin felületet. Ez van, ha nem figyelünk oda, mert vmit rutinból csinálunk, csak eggyel elnézzük!!!

Miután beengedett az admin felületre, próbából átállítottam titkosítatlanra a wifi védelmet, hogy ne kérjen jelszót. Úgy pár másodperc alatt minden más eszköz csatlakozott.

Majd visszaállítottam titkosítottra (kérje a jelszót), és a titkosítás módját nem hagytam az alaphelyzetben, hanem (ha jól emlékszem) bgn mixed-re állítottam.

Ezután kérte a jelszót mindegyik eszközön. Beírtam, és minden megfelelően csatlakozott.

Azért írtam le a megoldást, hogy ha más kerül ilyen helyzetbe, talán éppen ez segít majd neki is. :)

Köszönöm szépen a hozzászólásokat!

2015. dec. 31. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!