Hogyan tudom gmailen az alábbit beállítani?
Egyik ismerősöm visszajelzett, hogy érkezett neki egy email, h: "Ismered-e ...-t" (engem). Ő pedig nincs is rajta beregisztrálva és ok h én azt adtam meg email címnek (a sajátom) de akkor sem értem h hogyan lehet ilyen küldeni egy olyan embernek akinek az egészhez semmi köze nincs.
Hogyan tudom tehát beállítani, hogy senkinek se küldjön ilyen jellegű emaileket (közösségi oldalak, amikre be vagyok regisztrálva) hogy ismer e ..stb.?
Szerintem ezt te nem tudod befolyásolni egy gmail beállítással, és ebből a szempontból mindegy, hogy gmail felhasználó vagy, vagy más levelezőprogramot használsz.
Ahová regisztráltál és ahol felhasználó lettél, az az oldal használja fel az adataidat és küldi tovább mindenkinek, akinek gondolja.
Hogy honnan szedik oldalak, hogy véletlenül tényleg ismered Gipsz Jakabot (pedig ő még nem is használja az oldalt), az az ő titkuk, adatbázisokat adnak vesznek jó pénzért a cégek. Talán máshol, más közösségi oldalon (ahová ugyan ezekkel az email címekkel regisztráltatok ti ketten) is ez történt, kaptak bizonyos user-relációkat és ezek nyomán küldözgetik szét az ilyen keresős/találós emaileket.
Lehet pl, hogy közös tulajdonjogban van a két oldal, csak ez kívülről nem derül ki, nem látunk bele a cégadatokba.
Köszönöm.
Nem találom valószínűnek, hogy megadtam valaha is a saját emailem jelszavát közösségi portáloknak, viszont azt igen, hogy a közösségi ill. gmail-es jelszavak egyeztek régen.
Azért régen, mert --> kb 2 hónapja igényelt ilyet a gmail, h változtassam meg a jelszavamat,
De! ez nem zárja ki akkor azt sem, hogy még most is be tudnak lépni a közösségis emberek az email címemre, hiába új a jelszó???
A másik meg :: egyáltalán ki csinál ilyet pl a facebook emberei közül? tehát most mindenemhez, ami üzeneteim vannak, dokumentumok, képek..stb a gmailemre feltöltve ahhoz hozzáférésük van?
Zavaros gondolatok ezek.. A jelszavad nem kell semmire, valahol egy robot felcspíte az emailcímed és a feladóban téged megjelölve küldözgeti a szemeteit, vagy beszoptál egy emailvírust. Azért írtam, hogy mennyire lenne mission impossibile feladat megnézni a haverodnak a teljes feladót, mert abból lehet látni, mi van.
Például:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!