Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi a különbség a 2,4 és az 5...

Mi a különbség a 2,4 és az 5 GHZ között?

Figyelt kérdés
A router amit az internetszolgáltatótól kaptam képes sugározni a WLAN-t 2,4 és 5 GHZ-en is, de egyszerre csak az egyiken. Jelenleg 2,4 GHz-en sugároz és minden tökéletesen működik csak kíváncsi lennék hogy az 5 GHz mire való. Mert ha van lehetőség azt választani akkor annak is van valami értelme. A válaszokat előre is köszi!

2015. dec. 24. 14:09
 1/6 anonim ***** válasza:
75%
Pontosan fogalmam sincs. De nálam mind kettő fut, az 5GHz-nek kevesebb a hatótávja, viszont, szerintem jóval többet ad le az 50mbps, mint a 2,4GHz. :) Lehet, hogy nem ez a lényege, de én ezt tapasztaltam!
2015. dec. 24. 14:17
 2/6 anonim ***** válasza:
73%
Az 5 GHz sávot azért hozták létre, hogy tehermentesítsék a 2,4 GHz-es sávot. Ezt a sávot használja szinte minden, kezdve a mikrótól a bluetooth-on át a vezeték nélküli egérig. 5 GHz-en nincs ilyen telítettség, kevesebb az interferencia, ezáltal tisztáb égy gyorsabb a vétel. hatótávolsága valamivel kisebb, le kell tesztelni a lakásban, hogy mindenhol jó-e a vétel.
2015. dec. 24. 14:28
 3/6 anonim ***** válasza:
69%

Az 5 GHz egy kevésbé elterjedt szabvány, ezáltal viszonylag üres az a sáv. Olyan helyen érdemes használni ahol rengetegen laknak, de kicsi a lakás(kisebb a hatótávja mint a 2.4-nek).

Csak sajnos mivel nem túl elterjedt szabvány elég kevés eszköz működik vele, és ha már van egy olyanod ami nem jó hozzá buktad az egészet

2015. dec. 24. 14:29
 4/6 Gábor_79 ***** válasza:
69%
Az 5 GHz az újabb szabvány és kevéssé leterhelt frekvenciasáv, így kevésbé interferálhat a meglévő eszközökkel, stabilabb jelet ad. Javasoltabb a használata. Nekem ezzel nincs talapasztalatom.
2015. dec. 24. 14:31
 5/6 anonim ***** válasza:
83%

"Az 5 GHz az újabb szabvány"

Az 5 GHz-es 802.11a ugyanúgy 1999-es, mint a 2,4 GHz-es 802.11b; viszont régebbi, mint a 2003-as, 2,4 GHz-es 802.11g (ezen utóbbi ugyanolyan modulációkat használ, mint az 5 GHz-es 802.11a):

[link]

"és kevéssé leterhelt frekvenciasáv, így kevésbé interferálhat a meglévő eszközökkel"

Több csatorna, nagyobb sávszélesség érhető el - de ez országfüggő, hogy hol, mennyi és milyen módon áll rendelkezésre

[link]

2015. dec. 24. 15:04
 6/6 anonim ***** válasza:
73%

azon kívül amit fent leírtak: 2.4GHz-en max.72mbps a sebesség,amíg 5GHz-en 200mbps(és lehet több is,nekem telefon eddig ment el)

500mbps net mellé elfér,ha ki is akarja használni az ember.

2015. dec. 24. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!