Mi az a cookie?
"Egy információcsomag, amelyet a szerver küld a böngészőnek, majd a böngésző visszaküld a szervernek minden, a szerver felé irányított kérés alkalmával. A sütiket maga a web szerver hozza létre a böngésző segítségével a felhasználó gépén, ahol azok egy elkülönített könyvtárban kerülnek tárolásra."
Tudod őket böngészőn át törölni ha kéne esetleg, illetve Windows rendszereken a CCleaner eszközzel.
A weboldalaknak pedig már mindenképp valamilyen formában fel kell tüntetniük, hogy cookie-kat használnak, ezért van a "csík".
Semmibe, azzal, hogy használod az oldalt már beleegyeztél. A kukik csak adatot tárolnak rólad a böngésződ 'tárhelyén'. Mondok párat úgy általánosságban, hogy én miket szoktam letárolni pl webshop esetében:
-utolsó 10 megtekintett terméked, hogy arról kaphass popup ajánlatot mielőtt elszöknél az oldalról
-láttad-e már a popupot, hogy ne bukkanjon fel többet ha egyszer kinyomtad
-bejelölted-e a 'maradjak bejelentkezve' gombot, és ha igen akkor ahhoz egy azonosítót ami alapján felismer a rendszer
Szóval ilyesmik, de nem az engedélyedet kérik, hanem, hogy megértetted-e, hogy ilyet használnak (törvény miatt ki kell írni, baromság az egész). Ha használod az oldalt akkor már mennek a kukik.
"Én tudtommal nem használom az oldalt!"
Felkerested a böngésződdel az oldalt? Akkor máris használod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!