Milyen router-re van szükségem?
Figyelt kérdés
Kaptam egy használt laptopot amire rákerestem és azt írják róla, hogy a hálózat: Integrált 802.11 b/g/n 100/10BaseT BT 4.0 támogatás (WLAN+ BT 4.0 combo kártyával) A net előfizetésem 100/50 eddig nem volt szükségen router-re mert egy asztali gép ment abba meg a kábel volt bedugva. Teljesen hülye vagyok ezen a téren és azt sem tudom mit jelentenek a számok meg a betűk. Wikipédián ezt találtam de nekem ez Kínai. [link] Valaki elmagyarázná nekem hogy mi mit jelent és adna tanácsot hogy milyen routert kell vennem esetleg milyen márkát érdemes választani és kb. mennyibe is kerül.2015. dec. 19. 08:10
1/5 anonim válasza:
Ez függ attól, hogy mekkora területen akarod leosztani a netet... pl egy garzonlakásba tökéletesen elég egy kissebb teljesítményű router... a régebbi laptopok nem látják az 5 Ghz-es wifiket, tehát 2,4-Ghz-es szerintem bőven elég, de a legtöbb router eleve abban szór. Az ár nagyban függ attól, hogy használtban, vagy újban gondolkozol!
2/5 |Orfeusz| válasza:
Sima N-es router (mostanában mindegyik az) elég lesz, 100mbps-ot kiszolgálnak. Olyan helyre tedd, ami közel van a laptop használati területéhez.
3/5 anonim válasza:
Én azért 100/50-es nettel elgondolkoznék egy gigabites routeren, mert az egyrészt tényleg 100%-ban kihasználná a netet, másrészt pedig ha később jobb netet kötne a kérdező, akkor sem lenne gondban. Nem annyira drága pl. egy TP-Link TL-WR1043N(D).
G.
4/5 A kérdező kommentje:
46m2 az egész lakás szóval nem nagy. A laptop akkor fogja tudni használni normálisan és nem fog szakadozni a net? A kérdező voltam.
2015. dec. 19. 18:22
5/5 anonim válasza:
Valószínűleg igen, de pontosat mondani még a lakás alaprajza és anyaghasználata után sem nagyon tudnánk. Ez olyan, mint a pudingos dolog, ki kell próbálni!
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!