Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Xpből átjáró két kártyával -...

Xpből átjáró két kártyával - nem az egyszerű internet megosztásról van szó - hogyan csinálja?

Figyelt kérdés

Egy kisebb hálózat - kb. 15 gép - szabályozott internet megosztását úgy akartam megoldani, hogy egy xps gépbe beraktam két hálókártyát az egyiken bemegy a net a másikon kijön, az elosztást az SoftPerfect Bandwidth Manager végezné.

Na ez így nem működik!

Ha feldugom a switchet a kimeneti kártyára az xp hálókezelése rögtön megmakkan, nem találja a netet és nem érhető el a helyi hálóról sem.... És akárhogy állítom be a SoftPerfect Bandwidth Managerben a rulet nem hoz létre kapcsolatot , kapcsolat csak bridge üzemmódban van.

Fix ips hálózaton mac vagy ip alapon sebesség elosztás kéne.

És igen tudom a komoly routerek megoldják, de gép van - van egy ami megy ha kel, ha nem - router meg pénzbe kerülne - sok pénzbe!

2010. márc. 23. 11:16
 1/2 anonim ***** válasza:

Én ezt a SoftPerfect Bandwidth Manager-t nem ismerem, de az elgondolás szerintem jó és megvalósítható. Bár switch-et nem szúrtam közbe, két xp között Jana proxy szerverrel meg tudtam oldani a netosztást. Esetleg próbáld ki azzal.

Mellesleg most megnéztem nagykerbe (CHS), 8 portos vezetékes router 3.930.- + áfa. Az talán nem olyan drága. Nem tudom, hogy 2 olyannal megoldható lenne-e a cucc.

2010. márc. 23. 12:33
 2/2 A kérdező kommentje:

Hol láttál te 5000 alatt súlyozható routert? Dobj egy linket!

Én 20000 környékén ha ki tudnám hozni

2010. márc. 23. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!