Windows 10 protokoll hiba?
Nemrég vettem egy asztali gépet, windows 10-re lefrissítettem, bedugtam a net kábelt és a hálózatoknál a sárga háromszög ött van.. Elindítottam egy hibaelhárítást és az alábbi üzenetet kaptam:
"A számítógépéről hiányzik legalább egy hálózati protokoll"
Mi lehet a gond?
U.I: Az alaplapi CD-n az Ethernet Utility-t nem tudom telepíteni, mert nem futtatható az újabb rendszeren..
Nekem is ugyanez a hiba :(
Már mindent megpróbáltam... Néha működik a net, néha nem. De a géppel van a baj, mert már Wifi hálózaton is ezt csinálja. Próbáld meg lefrissíteni a driver illesztőprogramját, hátha...
Nekem az sem működött ( Intel Centrino Advanced-N 6200)
U.I: Ezt most próbáltam, nekem működött!
Nyomd le a Windows+X billentyűket, majd válaszd a Parancssor (rendszergazdai) elemet a listán.
Gépeld vagy másold be a következő parancsokat egyesével és nyomd le az Enter billentyűt:
ipconfig /flushdns
netsh winsock reset
netsh int ip reset
Üdv.
Nekem win 10-nél az oldotta meg a problémát, hogy a wifi -s routert közvetlenül rádugtam a pc-re.
Net=>routerbe=>routerből=> net kábel Pc-be.
Kicsit gondolkodott, aztán jó lett.
(majd visszaraktam eredeti helyére a wifi-s routert és megy szépen)
T.
3/5 Köszönöm a választ akárki is vagy :D
nekem is ez beállt. Már 1 napja szenvedek ezzel de ez egyből megldottam.
beírtam, leentereztem. kiírta hogy "oké reseted"
Újraindítottam a gépem és már fütyült is a net :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!