Ha a feltöltés 180kb/s, a feltölteni kívánt adat mérete 1,4GB, akkor a feltöltés mennyi ideig fog tartani? (házi feladat. )
Egyáltalán ki lehet ezt számolni?
Infó tanár berágott az osztályra,
aki nem csinálja meg 1-es.
Köszönöm a válaszokat.
Kedves Kérdező!
Nem röhögtem/nevettem ki senkit, nem szokásom.
A "lottós"-t azért írtam mert sejtettem, hogy #2 és #7 válasza miatt továbbra is határozatlan leszel, és rá fogsz kérdezni. (Mellesleg jogosan.)
#5 és #6 -ot pedig azért, hogy vedd észre: az autós és az általad leírt feladat megoldási módja teljesen azonos.
(ha tanulsz fizikát is, akkor (ha érdekel) leírok Neked egy képletet, amit erre a feladatra is lehet alkalmazni)
De a váltószámok ismerete nélkül nem fogsz tudni boldogulni egyik példával sem.
Mi volt ebben a "jől helyben hagyni"?
A stílusod pedig kissé erőszakos, számonkérő.(remélem, kinövöd)
Nemigen fogok már ilyen helyzetbe kerülni...
A lényeg: kétféle átszámítási mód terjedt el, #2-jé és #7-é. Hogy melyik a helyes, arról rendszeresen vita van.
Azt nem tudhatjuk, hogy a tanárod szerint melyik a helyes. Lehet, ha tényleg "berágott", éppen a két lehetséges átszámítási mód miatt adta fel.
A megoldás: mindkét átváltási mód szerint kiszámolod (#2 és #7 alapján is!) és mindkettőt leírod neki. Ha akkor is 1-est kapsz, akkor nagy baj van a tanároddal!
# 14 Ez valóban az én saram, egyszerűen nem tudom megszokni az új jelöléseket, jegyzem meg nem vagyok egyedül, nem is tudom találkoztam-e már valahol a helyes bináris prefixum jelöléssel. Ebből kifolyólag ha számítástechnikában 1 gigabájtot említenek, az alatt az emberek többsége még mindig 1024 megabájtot ért.
Ráadásul ha egy kérdezőnek ilyeneket írnék hogy gibi meg mebi, azt hinné hogy be vagyok szívva, és össze-vissza ütögetem a billentyűzetet. :)
a feladatod megoldásához ennyi kell:
1gb = 1024 mb
1mb = 1024kb
"s" jelemtése "másodperc"
ha ennyi adatból nem vagy képes kiszámolni 12 éves létedre, akkor a gimit felejtsd el és vmi közepes szakközepet v művészsulit kezdj el nézegetni.
(am mindenhol 1024-el tanítják az iskolákban, ezzel érdemes számolni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!