Windows 7 Enterpriseban hogy lehet tiltani a Vendég felhasználó internet elérését?
Szeretném tiltani a Vendég felhasználó nethez való hozzáférését, viszont ha lehet, a helyi hálózathoz hozzá tudjon férni, de nem feltétlen szükséges.
Csak olyan infót találtam, hogy hogy lehet engedélyezni a Vendég net elérését. Nem is értem, nálam alapból engedélyezve van, pedig pont nem szeretném. A Windows eredeti, bár ez nem számít.
Nagyon köszönöm a segítséget.
Oktatási célból. Egy foglalkozásnál szimpatikus lenne egy olyan profil, ahol nem lehet neten barangolni. Ha ez az infó segít :)
Felületesen végigszaladtam a helyi házirenden is, de jobbnak tűnt kérdezni.
Igen segít. Ha rendelkezésedre áll proxy szerver, akkor az lenne a legelegánsabb megoldás. Beállítható, hogy melyik weboldalak legyen elérhetőek és melyikek nem. Tűzfal is megfelelne (belső hálózatra engedne csak, kifelé viszont nem). Sőt ldap+squid is megoldás lehet.
Ez mind ingyenes, csak kell hozzá egy linuxos szervergép.
Ha ez nem oldható meg, akkor "szülői felügyelet" alá veszel egy felhasználót. Ezt gépenként külön-külön kell beállítani sajnos, így 30-40-100 gép esetén eléggé fárasztó még szkripttel is, tehát oda már mindenképpen ajánlott valami központi megoldás (tehát szerver).
Linux szerver szerintem most kimarad. A szülői felügyelet nem vészes. Minden gép tök egyforma. Ha az egyiken megcsinálnám, onnantól akár egy délután alatt tudnám klónozni arra a pár gépre a már "megszerelt" Windowst, ha esetleg ilyenre lenne szükség.
Szülőiben mit kellene alkotni? A használható programokat nézegettem, de csak játszogattam vele próba képp :)
gondolom valami ilyesmit. pontosabban nem tudom, mert 2 éve nem láttam már windows-t :)
Na, kipróbáltam. Alaphelyzetben nincs ilyen web piszkáló a szülőiben, ezt az utólag letölthető Windows Essentials tartalmazza. De amúgy szerintem egy halom xar.
Végül egy elég sufni megoldást alkottam hirtelen. Csináltam egy másik rendszergazda profilt, ott az IE-ben proxynál belőttem egy fals címet, GPO-ban letiltottam, hogy ezt ne lehessen állítgatni, aztán ezt a profilt átállítottam általánosra. Így most nincs IE-ben net abban a profilban, piszkálni se lehet, más böngésző meg nem lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!