Válaszidő miközben erős a jel az internetszolgáltatónál?
Sziasztok, van nekünk egy vezetéknélküli internetszolgáltatónk és a minap felhívtam, hogy mi a baja mert a válaszidő magyar szerveren nézve 120+ folyamatosan és az online játék is elég lehetetlen.
Nos az internetszolgáltatóm azt mondta, hogy a jel tökéletes de mégis nagyon rossz a net. Most vettünk új routert 1hónapja kb 1 hétig tökéletes volt a net azóta megint akadozik kb egy évvel ezelőtt 0/24 jó volt a net
azóta akárhányszor hívjuk mindig jó a jel lehet valami gáz van a netkábellel? A routerből kb 10m-es netkábel jön ki van belőle 2db és mind2-vel rossz a ping.
Előre is köszi a segítséget.
ui.: olyat mondott a netes, hogy instant kössem be az antennábol jövő kábelt a gépbe és kreáljak egy PPpoE kapcsolatot és ha akkor sem jó akkor kijönnek de ez már elég szar mert haveromnak ugyan ez a nete van és neki fix 12-es pingje van.
köszi
Egyértelmű: délután nagyobb a hálózat terheltsége, így nagyobb a válaszidő.
G.
Igen erre gondoltam, de a haveromnak ugyan ezzel a netszolgáltatóval ugyan ezzel a csomaggal (1.3mb/s le, 120kb/s fel) 30-as fix pingje van Német szerverre kapcsolódva nekem meg általába 80-2000ping a Németszerón.Illetve a magyaron is 80-150ig.
Igen azért írtam 2000 mert szokott annyi lenni szerintetek szolgáltató váltás?
Ígyis ez már a "gyorsított" netváltozat mert 800kb/s letöltésről lett gyorsítva.
Vagy lehet, hogy a gépen van valami vírusom?
A magas pinget (ha adottnak vesszük azt, hogy a "havernak minden mindig jó") okozhatja az otthoni eszközeid hibája vagy a szolgáltatód és a közted lévő kapcsolat.
Vedd ki a routert a hálózatból és használj ideiglenesen egy másik gépet, ha akkor is fennáll a hiba, akkor pedig keresd fel a szolgáltatód.
G.
Közben kipróbáltam azt, hogy kiszedtem a routert és az azonnali bejövőt kötöttem a gépbe és láss csodát tökéletes 9-15 ös pingem volt magyar szerveren.
Szóval ha valakinek ilyen van akkor gyanakodhat a UTP kábelre mert a routerünk zsír új.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!