Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Új wifi router. Rákötése egy...

Borgan kérdése:

Új wifi router. Rákötése egy másik wifi routerre?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

2 szintes családi házban lakom. az alsó szinten jön be a net, ami egy wifi routerhez megy be. a felső szinthez erről a routerről vittem fel a netet. a gond hogy a felső szinten nincs wifi jel, ezért vettem egy másik wifi routert, amit nem tudom hogy köthetnék rá.

Tehát, lehet egyáltalán wifi routerről egy másik wifi routert rákötni? Ha igen hogyan állítsam be? A legszebb, hogy angol nyelvű a router beállítási oldal. nem elég hogy nem értek hozzá, még a nyelvet sem ismerem :D

2015. nov. 4. 09:20
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Nem tudjuk, mi a routerek típusa?

Nem tudjuk, hogyan/mivel vitted fel a felső szintre a netet?

Nehéz így tanácsot adni!

2015. nov. 4. 09:32
 2/19 anonim ***** válasza:

Sok hasonló kérdés született már, ha kicsit utána olvasol akkor megtalálod.

Pl tegnap reggeli:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__internet__73..

Annyival kiegészíteném:

ez az a lehetőség, hogy vezetéken felviszed a jelet és AP-ként üzemelteted a második routert.

ha az eszköz tudja, akkor beállíthatod repeaterként is, ebben az esetben olyan helyre kell elhelyezned, ahol még van jel, de közel van ahhoz ahova el szeretnéd juttatni.

ha ezt gyárilag nem tudja az eszköz, akkor firmware cserével megoldható (amit neked nem ajánlok, mert azontúl, hogy nem értesz hozzá angolul sem tudsz, így eléggé vakmerő dolog lenne belevágni :) )

szóval a legbiztosabb és egyszerűbb az utp-s megoldás. ez levan írva azon a linken amit megosztottam veled az elején

2015. nov. 4. 09:33
 3/19 A kérdező kommentje:

Ha csak az első router helyi hálózatának kiterjesztése, vagy vezeték nélküli lefedettségének a növelése a cél, ez esetben a két routert a LAN portjaikon keresztül érdemes összekötni, és a második router LAN oldali IP-címét az első router IP-címtartományán belül, viszont a DHCP-szórási tartományán kívül kell megadni, és a második routerben ki kell kapcsolni a DHCP-szervert.

Tehát ha az első router 192.168.0.1-es IP-címmel és 192.168.0.100-192.168.0.200 DHCP szórási tartománnyal rendelkezik, akkor a második routert érdemes 192.168.0.2-es IP-címmel beállítani.

A két eszköz vezeték nélküli azonosítóját (SSID) és WPA-kulcsát azonosra, frekvenciáját pedig egymástól távolira érdemes beállítani, hogy a roaming hatékony legyen, de ne okozzon interferenciát.

2015. nov. 4. 09:49
 4/19 A kérdező kommentje:

Ez megoldás lehet?

Ha jól értelmezem az első wifi ipje legyen 192.168.0.1 a második 192.168.0.2 Mindkét router lan-al csatlakozzon és a második routeren kapcsoljam ki a dhcp-t

2015. nov. 4. 09:51
 5/19 A kérdező kommentje:
ez még menne. csak ezt az ssip-t vagy mit nem találom :(
2015. nov. 4. 09:53
 6/19 A kérdező kommentje:

tehát 2 router az eggyik egy TP-LINK model: TL-MR3220

a másik amit rákötnék egy a dlinkqo GO-RT-N150 lenne

2015. nov. 4. 09:55
 7/19 A kérdező kommentje:
A netet a felső szintre egy enhernet kábellel vittem fel ami az első routerem 4. lan portjába dugtam, mivel a 3-4 Lan picit korlátoztam
2015. nov. 4. 10:00
 8/19 A kérdező kommentje:

Szóval ezt a beállítást hol találhatom meg?

-----A két eszköz vezeték nélküli azonosítóját (SSID) és WPA-kulcsát azonosra, frekvenciáját pedig egymástól távolira érdemes beállítani, hogy a roaming hatékony legyen, de ne okozzon interferenciát.----

2015. nov. 4. 10:05
 9/19 Tengor ***** válasza:
A wifi beállításoknál.
2015. nov. 4. 10:07
 10/19 A kérdező kommentje:

Ha csak az első router helyi hálózatának kiterjesztése, vagy vezeték nélküli lefedettségének a növelése a cél, ez esetben a két routert a LAN portjaikon keresztül érdemes összekötni, és a második router LAN oldali IP-címét az első router IP-címtartományán belül, viszont a DHCP-szórási tartományán kívül kell megadni, és a második routerben ki kell kapcsolni a DHCP-szervert.

Tehát ha az első router 192.168.0.1-es IP-címmel és 192.168.0.100-192.168.0.200 DHCP szórási tartománnyal rendelkezik, akkor a második routert érdemes 192.168.0.2-es IP-címmel beállítani.

A két eszköz vezeték nélküli azonosítóját (SSID) és WPA-kulcsát azonosra, frekvenciáját pedig egymástól távolira érdemes beállítani, hogy a roaming hatékony legyen, de ne okozzon interferenciát.

Na ezek szerint próbáltam csinálni. csak sajnos ezt a wpa kulcs dolgot nem találom. az IP cimeket megváltoztattam, a másodikon a DHCP-t kikapcsoltan az SSID eggyeznek és mindkettőt LAN-al kötöttem össze

2015. nov. 4. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!