Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért nem érzékeli a laptop...

Miért nem érzékeli a laptop az internetet?

Figyelt kérdés
Régebben a laptopomat úgy csatlakoztattam internetre, hogy egy másik gép volt a routerre kötve, az én gépem meg arról a számítógépről kapta a netet. Akkor valamit át állítottunk, de nem tudom pontosan. Mit. Most közvetlenül szeretném csatlakoztatni a laptopot a routerre, de nem működik, csak a wifi. Hogyan tudnám visszaállitani?
2015. okt. 14. 18:19
 1/6 szántóvető ***** válasza:
a laptop is képes a wifire,miért nem ezen keresztül csatlakozol?ha bekapcsolod a wifit akkor látja a routert nem?
2015. okt. 14. 19:21
 2/6 A kérdező kommentje:
Mert most olyan helyen vagyok, ahol nincs wifi, csak kábelen tudok csatlakozni.
2015. okt. 14. 20:26
 3/6 szántóvető ***** válasza:
ha összekábeleztél akkor be kell állítanod a routert,ennek a módja szolgáltatónként változhat.lényeg hogy meg kell adnod az ip-címet,jelszót,felhasználónevet.nem tudom hogy idáig eljutottál-e.
2015. okt. 14. 20:53
 4/6 anonim ***** válasza:

Azt írja, hogy wifi-vel megy, tehát a router már be van állítva, azon nem kell semmit állítani! A régi megoldás, miszerint egy másik gépen keresztül kaptad a netet, ott kellett saját kezűleg megadnod az internet megosztó gép IP címét, mint átjárót, valamint a saját laptopodnak egy kézzel beállított belső hálózati IP címet, amit most autómatikusra kell visszaállítanod, hogy a router-től kapjon egyet autómatikusan.

Gondolom Windows XP-ről beszélünk, akkor így csináld:

Start Menü > Vezérlőpult > Hálózati kapcsolatok > Helyi kapcsolat > Jobb klikk rá > Tulajdonságok > TCP/IP Protokoll > Tulajdonságok gomb > IP-cím autómatikus kérése > Bepipál > alatta > DNS-kiszolgáló címének automatikus kérése > Bepipál > OK gomb > OK gomb > Kész!

Remélem segítettem!

2015. okt. 14. 22:44
 5/6 A kérdező kommentje:
Az utolsó hozzászólónak: Köszönöm szépen! :) Így már működik! :D
2015. okt. 15. 10:34
 6/6 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy segíthettem! :)
2015. okt. 15. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!