Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Az alábbi csúnya html táblázat...

Az alábbi csúnya html táblázatból kellenének nekem bizonyos adatpárok. Hogyan a legegyszerűbb kiszedni?

Figyelt kérdés

[link]

Szóval kellene csak a szó oszlop és a az összesített abszolút találatok, azaz a találatok oszlop mezőiben lévő első/felső számok párban a sorban lévő szóhoz. Nyilván kéne írni ehhez egy scriptet, ami kiszedi, de nincsen eleve valami alkalmazás, amiben én egy html táblázat oszlopát ki tudom jelölni mentésre csv-be, vagy hasonló? vagy olyan intelligens progi, ami a táblázat első részében kézzel kijelölt adatok mintájára folytatja a kijelölést és kimenti az adatokat?

2015. okt. 7. 14:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Ezért kérdem hogy milyen formában kell az adat. Gondolom nem feltétlenül csv hiszen azt újra importálni kell.
2015. okt. 7. 16:03
 12/22 coopper ***** válasza:

Szia.

Igen a kérdés adott : milyen gyakran akarod használni a dolgot ?

Mert ha csak egyszerre kell akkor simán megoldható a dolog (még ha többször is kell akkor sem sok meló, kb 5 perc) :

Én seamonkey böngészőt használok (firefox klon) ezt azért irom, mert nem tudom hogy más böngészőben ugyan igy van-e a dolog :

Megnyitod a linket, majd CTRL+E (szerkesztés), rámész a HTML forrásra és máris beadja a táblázatot, amit lehet oszloponként kijelölni.

Kijelölöd az első oszlopot (a szavak oszlopát), belemásolod egy jegyzettömbe és kimented valamilyen néven (ez azért kell, hogy a K és P képek eltünjenek a dologból, lesz helyettük K és P betű).

A kimentett szövegfájlt már excelbe beimportáltathatod úgy hogy a szóköz mint elválasztó karakter szerepel a fájlban (itt az első oszlop TXT fájlként : [link] ).

Aztán a K és P betűket tartalmazó oszlopot törlöd (ha akarod).

Most ugyanezt megcsinálod a darabszámos oszloppal ezt is kijelölöd, majd bemásolod egy szövegfájlba.

Itt kell egy scriptet irni ami 3 sorból egy sort készit (valamilyen elválasztó karakterrel, lehet pl a szóköz is elválasztó karakter), erre van megfelelő szövegszerkesztő is (pl Multi editor 5.0P verziója (DOS alapú), lehet benne KeyStoke macrokat irni (hogy milyen billentyűket nyomjon le)) vagy akármilyen programmal megoldod azt, hogy 3 sorból egy sor legyen.

Az elkészitett fájlt szintén excelbe beimportáltatod és a megfelelő oszlopot (elvileg első oszlop) a szavak mellé másolod. (itt a második oszlopos szövegfájl : [link] )

Aztán excelból azt csinálsz vele amit akarsz.

Készen vagy.

Sok sikert.

üdv.

2015. okt. 7. 16:24
 13/22 A kérdező kommentje:
próbálkoztam már sokmindennel, de nekem nem jönnek be a magyar ékezetek az általad belinkelt első oszlop TXT fájlban!
2015. okt. 7. 19:59
 14/22 coopper ***** válasza:

Szia.

Akkor ott valami más gond van. (Talán nem jó a karakter kódolásod)

Itt van összeraktam excelbe (abban talán már jók az ékezetek is) : [link]

Sok sikert.

üdv.

2015. okt. 7. 20:38
 15/22 BringaManó ***** válasza:

Ezen tényleg nincs mit scriptezni meg ezresezni, excelbe átkopizva némi rutinnal valóban 5 perc alatt ki lehet nyerni belőle a cuccot. :-)

A kérdést én úgy értelmeztem, hogy nem csak az összesített számra kíváncsi a kérdező ("a találatok oszlop mezőiben lévő első/felső számok"), de lehet, hogy félreértem, mindenesetre itt egy részletesebb is, amit én "alkottam":

[link]

(FYI aszongya: "A küldött fájlt 4 napig vagy 15 letöltésig tároljuk a szerverünkön.")

2015. okt. 8. 09:57
 16/22 anonim ***** válasza:
NA tessék... elveszitek a kenyeret a jó munkásembertől... :D
2015. okt. 8. 10:15
 17/22 BringaManó ***** válasza:
Igen, bocsi. :-) A magyaroknak szabad egymástól, csak a "bevándorlók" nem vehetik el a magyarokét. :-)
2015. okt. 8. 21:54
 18/22 anonim ***** válasza:

#17 Ja ok! :)

Egyébként kipróbáltam, tényleg korlátozott a letöltések száma... ;-)

2015. okt. 8. 22:23
 19/22 BringaManó ***** válasza:

Ejha, genyóságért nem kell a szomszédba menned, hallod-e... :-) (És még milyen rendes voltál, hogy szóltál, tkp. még hálás lehetek... :-)

Akkor próbáljuk meg így, egy hétig talán letölthető:

[link]

2015. okt. 8. 22:46
 20/22 anonim ***** válasza:
Én már csak ilyen vagyok. :) De mi az a tkp :)
2015. okt. 8. 23:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!