Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Lassú internet vajon miért?

Lassú internet vajon miért?

Figyelt kérdés
Visszatérő probléma és lehet, hogy már nem egy kérdés létezik arról amit most írni fogok. Adott két gép. Szinte azonos tulajdonságokkal. Az egyik Wifin keresztül csatlakozik a routerhez, a másik közvetlenül kábelen. Az a gép, amelyik közvetlen kábelen csatlakozik a netre elképesztően lassú a weboldalak betöltése terén. Maga az internet sebesség kb. 60/20 mbit/s. Minden böngészőt kipróbáltam, de semmi változás. Újra lett telepítve, de semmi. Konkrétan annyit szokott alul kiírni, hogy biztonságos kapcsolat létesítése (establishing secure connection). Amíg a wifi-s gép behozza 1 mp alatt az adott weboldalt az asztali gépnek kell 15-20 mp. Több fórumon utána néztem, de semmit nem találtam, remélem a tapasztaltabbak tudnának tippeket adni. Előre is köszönöm! Hozzátenném még, hogy egy torrent letöltése során az a gép, amelyik a lassabb sokkal gyorsabban tölti le, mint a wifi-s.

2015. szept. 27. 18:42
 1/4 anonim ***** válasza:

Hibás hálózati kártya? Driver újratelepítés?

Wifi adapter vásárlása és wifin csatlakozás.

2015. szept. 27. 18:48
 2/4 A kérdező kommentje:
Maga a hálókártya integrált, de kíváncsiságból beraktam egy újat, amit még vettem hozzá. Drivert mind a kettőhöz újraraktam illetve frissítettem. Nos a wifi-s csatlakozás majd holnap dől el, de tényleg azt tartom érdekesnek, hogy a letöltések (legyen az torrent, vagy sima fájl egy oldalól) gyorsan jön, de maga az oldal betöltése elég gyatra lassú. Ha esetleg valaki gondolna a ram-ra akkor az bőven van 2x4 DDR3, szóval nem itt lesz a gond. Megnöveltem, előtte pedig ürítettem a gyorsítótárat és mily meglepő ugyan olyan lassú maradt.
2015. szept. 27. 19:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Érdekes, még egy dolog lehet, hogy valami rossz DNS szerver van a gépen beállítva.

Lépj be a hálózati kártya tulajdonságaiba állíts be saját DNS-t.

8.8.8.8

8.8.4.4

ezek a Google nyilvános gyors DNS szerverei.

Próbáld ki és ne felejtsd el vagy újraindítani a gépet vagy letiltani és újraengedélyezni a háló kártyát hog yéletbe lépjen a változás és esetleg a routeredben is beállíthatnád ezeket a dNS IP címeket.

2015. szept. 28. 23:27
 4/4 A kérdező kommentje:
Szia, köszi a tippet, egy fokkal jobb lett. De végül is az oldotta meg a problémát, hogy a tűzfalban nem volt egy-két olyan dolog engedélyezve, ami a https protokollhoz szükséges.
2015. okt. 3. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!