Kihez kell fordulni ilyenkor?
Figyelt kérdés
Youtubera töltenék fel egy filmet,de szerzői jogdíj befizetése hogyan zajlik?Mert nem találtam erről konkrét leírást.Vagy egy gameplay videó alá raknék be "ismertebb" előadó zenéjét.Szóval mi a teendő?Mennyibe fájna ez?Megéri?2015. szept. 27. 01:46
1/2 anonim 

válasza:

A tulajdonost kell megkeresni, rövid google után biztosan találsz egy email címet.
Ha fizetni kell érte, akkor nem éri meg, mert sokat kérnek(1500$ tól felfelé értendő). Viszont sokan nem kérnek, legfeljebb annyit, hogy a forrást nevezd meg a videóban és\vagy a leírásban.
Hint, ha olyan zenét akarsz használni, ami pl az evo valamelyik csatornáján van, akkor felejtsd el.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod,akkor inkább el is felejtem ezt az egészet.Mondjuk nem értem miért nem lehet filmeket feltölteni,hiszen ez a szerzőnek is ingyen reklám lenne(mind a 2-en jól járnánk,mert én pl.ezzel szereznék néhány feliratkozót,persze nem csak film lenne az oldalon,s ő meg rengeteg pénzt).Hát,ha a hülyeség fájna...
2015. szept. 27. 13:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!