Domain nevet mindegy hogy hol veszek? Utólag csatlakoztatnék hozzá tárhelyet.
Van egy domain név ami jelenleg szabad, szeretném minél előbb megvásárolni biztos ami biztos alapon.
Viszont még kb 1 hónapig fejlesztem az oldalt hozzá, addig nincs szükségem tárhelyre.
Kb 3200-ért megvenném a .hu-s címet 2 évre, majd ha elkészül az oldal, rendelnék máshonnan egy megfelelő tárhelyet, és összekötném a 2-t.
Ez így működik? Illetve ha abban az 1-2 hónapban nem kötöm tárhelyhez, és beírom a valami.hu-t, mi jelenik meg?
2 helyről tudsz "bérelni" nevet. (Azért bérlés, mert ha nem fizeted szabad lesz.)
- Egyik: Domain regisztrator-tól
- Másik: Webhostingosoktól (ők meg a domain regisztrátoroknak küldik tovább)
Természetesen ha 1 név le van foglalva, onnantól a domain megszűnéséig bármikor és akárhányszor lehet a hozzákötni IP címet.
Mivel a domain név nem más, mint IP cím alias neve, host neve. Így több különböző domain nevet lehet 1 címre állítani, vagy domain-domain követéssel is akár.
Ha csak magát a domain nevet szeretnéd lefoglalni, akkor célszerű mindenféle webhostingot kihagyni.
Én személy szerint közvetlenül 1 regisztrátornál (van több is) regisztráltam nem is 1 domaint.
Első körben egy nyilatkozatot kell kitölteni.
- Személyes adatok, telefon, lakcím
- domain tulajdonságai, céges/magán
- 2 tanu aláírás
Ezt beszkennelve átküldeni + kifizetni. Onnantól számítva 2 hét türelmi idő van, ha reklamál valaki a domain névvel kapcsolatban.
Ha olyan elől foglaltad le, aki jogosan reklamál (pl. bejegyzett cég neve ugyanaz, még regisztrálás előtt), akkor átruházgatják. De ez a jogszabályban le van írva.
"Illetve ha abban az 1-2 hónapban nem kötöm tárhelyhez, és beírom a valami.hu-t, mi jelenik meg?"
Erre nem válaszoltam. Nekem is van még nem társított domainjeim. Azokon ez:
Error 403
Forbidden
You don't have permission to access / on this server.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!