Van egy modemem és két routerem. Azt kéne megoldani hogy mindkét router ugyan azt a netet sugározza. Hogyan? Többi lent.
Na most ez az elsőnél még simán működik is bejövő a modemből kimenő gépbe.Hogy csináljam meg a második routert ha csak egy különálló szóró részként üzemelne (úgyértve hogy csak vezeték nélküli hálózatra lenne használva)?
Úgy találgattam hogy egy másik kimenőból a 2. router WAN/Lan portjába is próbáltam, de így, mint gondoltam nem értem el semmit a telefon érzékeli, hogy van wi-fi,de net az nincs. Megköszönném ha valaki részletesen elmondaná mit csináljak.
Nem csak dugdosni kell a kábeleket össze vissza, hanem konfigurálni is kell az eszközöket.
Sokat segítenél ha elárulnád a két router pontos típusát.
A legjobb lenne kábel nélkül WDS -el összehozni.
Egy ábrán foglaltam össze a dolgokat:
A lényeg:
- a két router LAN oldali IP-címe legyen azonos tartományban, de ne egyezzenek, és ne legyenek az 1. router DHCP-tartományában
- a 2. (nem a modemhez csatlakozó) routernél a DHCP-szervert ki kell kapcsolni
- a két routert a LAN portjukon keresztül kell összekötni
- a két router vezetéknélküli interfészének azonosítójuk (SSID) és WPA kulcsuk egyezzen, de legyenek más frekvencián
"hogy kell frekvenciát állítani?"
Kézikönyv:
43. oldalán olvashatod a megoldást:
A router webes kezelőfelületének Wireless menüjében a Wireless Settings almenünénél a Channel listában állítsd át az Auto-t fix frekvenciára (a két routeré legyen egymástól eltérő!).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!