Internet? (lent)
Figyelt kérdés
Az egyik régi gépemet szervergépként szeretném használni. Csakhogy! Sima kábeles kapcsolatot nem tudom megoldani, mert a router és a fő gépem (ami mellett, vagy a közelében lesz a szerver) távol vannak egymástól (mind2 a lakás egyik végében). Most ilyenkor mit ajánlotok? Vegyek még egy usb wifi adaptert? Azokkal az a bajom, hogy tipikusan a windows xp-től felfele támogatnak, de pl. egy linuxon meggyűlik a baj velük. (vagy nem, az én adapterem windows függő sajnos). Ezért repeateren gondolkozom, vagy hasonlón, csak ott meg nem tudom, hogy kell vele felcsatlakozni a wifire, és továbbküldeni a netet. Am a gép még nem volt letesztelve (holnap le lesz, akkor írok majd komit a gépről), úgyhogy jöhet hideg-meleg :) A gépen amúgy kis minecraft v. mta szerver + egy weboldal fog üzemelni. (nemrég kezdtem el webnodeot használni, már úgy érzem, hogy nekem jobb weblap kell) Tehát semmi extra. Lehetőleg ha tudtok, akkor pcx.hu-t és ipon.hu vagy hasonló oldalakról írjatok :) Pl.jófogásról vagy vateráról ne. Köszi :)2015. szept. 19. 19:00
1/9 A kérdező kommentje:
Ja, és a gépet telepítés után lehet, hogy teamviewerrel fogom irányítani.
2015. szept. 19. 19:15
2/9 kovpet válasza:
90 méteres lehet egy ethernet szegmens. Mekkora a lakásod? :)
3/9 A kérdező kommentje:
Nem az én lakásom (15 éves vagyok xd) A lakás nem nagy, egyáltalán nincs 90 nm :) Miért, van ötleted? :)
2015. szept. 20. 21:09
5/9 A kérdező kommentje:
Ha arra gondolsz, h. először szerezzek egy marha hosszú kábelt, aztán azt kössem végig a lakáson, nem fog menni.
2015. szept. 21. 19:48
6/9 kovpet válasza:
De miért nem? Így szokás hálózatot építeni :)
7/9 P.O.C. válasza:
Van olyan USB Wi-Fi adapter, amit a Linux felismer P'n'P módon. Nekem pl. egy TP-Link TL-WN822N v3 -am van. A Linux Mint 17.2 simán felismerte. Egy gombnyomásomba se tellett, máris használhattam.
Vagy vehetsz Access Point -ot is, amit beállíthatsz kliens módba.
8/9 P.O.C. válasza:
9/9 A kérdező kommentje:
Köszi P.O.C :) Ezzel tényleg sokat segítettél :D Megy a zöld like.
2015. szept. 22. 18:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!