Ha rádugom a wifi routert miért megy el a net?
Ma vettem, telejesn új. TP-LINK, típusa TL-WR841N. Összedugom a modemmel és azonnal elmegy a net, így beálogatni sem tudom.
Mit kéne csinálnom?
Gondolom a hálókártyádon (míg közvetlenül a modembe voltál bedugva) addig a TCP/IP fülön az "IP cím automatikus kérése" volt beállítva.
Amikor a géped helyett ezt a kábelt a router wan portjába dugod, akkor kábelen össze kellene kötni a router lan 1-es portját a gépeddel, és a routeren egyrészt az intenetkapcsolatot kellene beállítani a szolgáltatóra (WAN oldal), másrészt az otthoni helyi hálózatodat (LAN oldal) is újra kell gondolni, és beállítani. Ha jól értem ezentúl wifin szeretnél netezni. Akkor ezt kell a gépeden beállítani, mert eddig a hálókártyába volt bedugva a vezeték, és a vezetékes kapcsolaton fogadtad a netet, most meg a vezeték-nélküli hálózaton szeretnéd...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!