Létezik ilyen böngésző vagy böngészőbeállítás?
Tehát a problémám az lenne, hogy én böngészés közben rengeteg lapot szoktam megnyitni ("majd még elolvasom, csak előbb ezt, meg ezt") és így nem ritkán felgyülemlik akár több tucat lap is, ami már eléggé meg tudja fogni a gépet/böngészőt.
Arra gondoltam, hogy ezen az tudna segíteni, hogy a böngésző nem kezdi el betölteni az új lapot amikor rákattintok görgővel a linkjére (tehát amikor megnyitok egy új oldalt másik lapon), hanem csak "készenlétbe" rakja és csak akkor kezdi el tölteni, ha átváltok arra a lapra.
Ahhoz hasonlóan, mint amikor az ember úgy zárja be a böngészőjét, hogy meg van nyitva például 4 lap és amikor újra megnyitja akkor nem tölti be egyszerre az összeset, csak azt amelyiken épp rajta áll (ehhez persze ugye be kell állítani a böngészőben, hogy ha kinyomjuk, akkor a legutóbbi lapokat jelenítse meg, ne a kezdőoldalt).
Na eléggé bonyolult ez, remélem sikerült érthetően leírni.
Na de honnan töltöd be azokat a lapokat amiket el akarsz olvasni?
Hiszen ha egy linket nyitsz meg teljesen logikus, hogy egyből megnyitja.
Mennyi RAM van a gépedben?
Ez most teljesen mellékes, hogy mennyi RAM van, nem ez a kérdés. Ha rajtam múlna, akkor 30 is kevés lenne.
Az lenne a kérdés, hogy ha egy linket új lapra nyitok, akkor hogy lehetne beállítani, hogy ne töltse be a böngésző, csak "megjegyezze". Erre találtam is beállítást Firefoxban, hogy ha újranyitom a böngészőt, akkor ne töltsön be mindent ami a legutóbbi munkamenetnél meg volt nyitva, csak meg legyen külön lapok és ha odaváltok akkor kezdje el tölteni. Mondjuk szerintem ott alapból ez a beállítás, ha nem érted, hogy mire gondolok, akkor nyiss meg Firefoxban pár lapot, állítsd be, hogy az előző munkamenetet folytassa ha újra megnyitod, zárd be a böngészőt és indítsd el újra.
" Na de honnan töltöd be azokat a lapokat amiket el akarsz olvasni? "
Pl itt a gyakorikérdéseken görgővel rákattintgatsz 10 kérdésre. Tehát nem direkt a böngészősávba másolok be url-t ha erre gondolsz.
Firefox:
A kiegészítő beállításaiban érdemes bekapcsolni a CTRL + Görgő módot, gyorsabb, mint jobb klikkel nyitogatni a linkeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!