Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi a véleményetek az ADSL...

Mi a véleményetek az ADSL internetről? Szerintetek jó?

Figyelt kérdés
Jobb, mint a sima internet? Ha igen, miért jobb és ha nem, akkor miért nem? 15 megás ADSL internetet szeretnénk, de nem tudjuk, hogy mit várjunk. Nem "akadozik"? Úgy értem, hogy ha pl 5 órán keresztül folyamatosan használjuk, nincs olyan, hogy egyszer csiga lassú, aztán pedig gyors? Saját tapasztalatok? Légyszíves segítsetek, nem sokat hallottam még az ADSL internetről.

2015. aug. 31. 18:34
 1/4 anonim ***** válasza:
Az ADSL már kezd kimenni a divatból, de bő 10 éve még népszerű/elterjedt volt. Ez lényegében telefonvonalas szolgáltatás és nem tud annyit, mint egy jobb kábeles megoldás. Az internetszolgáltatás minősége helyfüggő, számít a hálózati infrastruktúra minősége. Nekem régen volt ADSL internetem és nem volt vele gondom azaz többnyire gyors volt (akkori léptékkel) és stabil.
2015. aug. 31. 18:51
 2/4 anonim ***** válasza:
Már szinte mindenhol dobálják ki az adslt sajnos nekünk eddig ez volt sávszélesség olykor kevés volt többekközt ezért váltunk optokai kábelre mert a 15 mbs sávszélességet könnyű megzabálni pár eszközzel és mindjárt elég tetves lesz. Jobban ajánlom az optikait már mert sokkal nagyobb netet is kapsz ugyan azért az ár ért.
2015. aug. 31. 18:59
 3/4 anonim ***** válasza:

Az ADSL az egyik módja az Internethez való jutáshoz - szóval nincs olyan hogy "sima internet".

Hely- és igényfüggő hogy neked éppen megfelel-e.

Csavart érpáras telefonkábelen megy be a lakásba található modembe - ez esetben a számítógépnek/routernek PPPOE-kapcsolattal (felhasználónév és jelszó megadása után) kell csatlakoznia - vagy home gatewaybe (modemmel egybeépített routerbe) - ez esetben a számítógépek automatikusan csatlakoznak a home gatewayhez.

Minél távolabb van a modem a szolgáltató központi egységétől/fejállomásától (DSLAM-nek hívják), annál kisebb sebesség érhető el

[link]

mivel a rézérpárnak nagy a vesztesége és zajérzékeny - ez igaz a kábeltelevíziós, koaxkábeles Internetre is.

Én és kis családom egy megyei jogú város kertvárosában ilyesmit használunk (T-Home, Netmánia L csomag, TV+Internet+telefon) és bőven elegendő. Ritkán (egy-két éve fordult elő), ha a vihar kicsit megrángatja a légkábelt, akkor a kötések meglazulnak - ez által szerencsétlen routermodem nem látja a távol levő DSLAM-et és szakadozni kezd, de a kiküldött telefonszerelő ezt remekül orvosolta.

2015. aug. 31. 19:15
 4/4 Lajos54 ***** válasza:

Eléggé helyfüggő a dolog. Sajnos még mindig vannak olyan települések, ahol az ADSL az egyetlen lehetőség, már ha az is van egyáltalán.

Ha olyan településen laksz, ahol van más megoldás, akkor inkább ne az ADSL-t válaszd, mivel (mint többen is írták) az már egy eléggé elavult technológia. Ráadásul sokkal jobban terhelésfüggő, mint az egyéb, ma használatos módszerek. Ezt úgy kell érteni, hogy ha azonos hálózaton többen használják, sokkal jobban belassul, mint mondjuk a kábelnet, vagy az optikai.

2015. aug. 31. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!