Gigabites router miért korlátozza le a netemet 100 mbps alá?
Ha a TP-link routert a modemrouter által adott helyi hálózat megnövelésére - 4-nél több kábelesen csatlakozó gép csatlakoztatására, illetve a modemrouter vezetéknélküli hatósugarának kiterjesztésére - kívánod használni, akkor javaslom, hogy:
* A TP-Link router IP-címét állítsd a modemrouter LAN oldali IP-címtartományán belülire, de a DHCP-tartományán kivülire. Tehát ha a modemrouter IP címe: 192.168.0.1, DHCP-tartománya: 192.168.0.100-192.168.0.254; akkor a TP-Link LAN oldali IP-címe legyen például 192.168.0.2
* A TP-Link routerben kapcsold ki a DHCP-szervert
* A TP-Link router vezetéknélküli interfészének SSID-ja illetve WPA kulcsa legyen azonos a modemrouter SSID-jával illetve WPA kulcsával; de a frekvenciájuk/csatornájuk legyen különböző.
* A TP-Link router egyik LAN-portjával kösd össze a modemrouter egyik LAN-portját (ne WAN-on keresztül).
Így a TP-Link router egy szimpla switch-é/vezetéknélküli elérési ponttá degradálódik le, de a bridge-elés nem vesz le annyi sávszélességet mint a route-olás/NAT-olás.
Gigabitesnek gigabites. Minden bizonnyal hálózaton belüli forgalomnál hozná is az elvárt sebességet. Főleg ha minden router funkció ki van kapcsolva benne, és csak sima switch-ként működik.
Egyébként a UPC HGW eszköze milyen módban van? Router vagy bridge?
Előző vagyok. Ha nem UPC-s vagy, akkor nem a UPC hanem bármelyik más szolgáltató HGW eszközére vonatkozik a kérdésem. :)
A 240 Mbites sebességből gondoltam hogy UPC.
Na szóval kicsit félreértettem a gigabit jelentését, most számoltam ki, hogy az 125 mbps. Szóval jobban járok, ha visszaállítom a upc-s modemet router módba. A 11-es leírását fogom sztem követni.
[link] Igen UPC-s vagyok, ilyen a routermodem.
"1 gigabit, az 1024 megabit"
Eszközök adatátviteli sebességénél 1000-es a váltószám, mivel az adatátviteli sebesség összefüggésben van a frekvenciával/órajellel/sávszélességgel, ami SI prefixumokat használ.
"de szerintem ott elsz a gond, hogy a két router között wifin korlátozott a sebesség"
Nemcsak ott, hanem a routeren keresztül is - lásd a linkelt teszteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!