Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Gigabites router miért korláto...

Gigabites router miért korlátozza le a netemet 100 mbps alá?

Figyelt kérdés
240 mbps-es netet veszek a szolgáltatótól, ők hoztak egy routermodemet. Azt átállítottam bridge módba és rákötöttem egy másik routerre(TL-WR1043ND), amire a gépemmel kábellel csatlakozok. A routermodemre néha rá lehet dugni a gépet, néha nem. Néha olyanja van, hogy csak a routerrnek ad netet, de amikor ad a gépemnek is, akkor 240 mbps-et ad. Viszont ha a GIGABITES tp-link routerre kötöm a gépet, 90 mbps-nél nem kapok többet. Még úgy sem, ha kikapcsolom a wifi rádiót. Mégis mi fogja le a sávszélességet??
2015. aug. 27. 16:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ha a TP-link routert a modemrouter által adott helyi hálózat megnövelésére - 4-nél több kábelesen csatlakozó gép csatlakoztatására, illetve a modemrouter vezetéknélküli hatósugarának kiterjesztésére - kívánod használni, akkor javaslom, hogy:

* A TP-Link router IP-címét állítsd a modemrouter LAN oldali IP-címtartományán belülire, de a DHCP-tartományán kivülire. Tehát ha a modemrouter IP címe: 192.168.0.1, DHCP-tartománya: 192.168.0.100-192.168.0.254; akkor a TP-Link LAN oldali IP-címe legyen például 192.168.0.2

* A TP-Link routerben kapcsold ki a DHCP-szervert

* A TP-Link router vezetéknélküli interfészének SSID-ja illetve WPA kulcsa legyen azonos a modemrouter SSID-jával illetve WPA kulcsával; de a frekvenciájuk/csatornájuk legyen különböző.

* A TP-Link router egyik LAN-portjával kösd össze a modemrouter egyik LAN-portját (ne WAN-on keresztül).

Így a TP-Link router egy szimpla switch-é/vezetéknélküli elérési ponttá degradálódik le, de a bridge-elés nem vesz le annyi sávszélességet mint a route-olás/NAT-olás.

2015. aug. 27. 18:14
 12/17 anonim ***** válasza:

Gigabitesnek gigabites. Minden bizonnyal hálózaton belüli forgalomnál hozná is az elvárt sebességet. Főleg ha minden router funkció ki van kapcsolva benne, és csak sima switch-ként működik.

Egyébként a UPC HGW eszköze milyen módban van? Router vagy bridge?

2015. aug. 27. 18:14
 13/17 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Ha nem UPC-s vagy, akkor nem a UPC hanem bármelyik más szolgáltató HGW eszközére vonatkozik a kérdésem. :)

A 240 Mbites sebességből gondoltam hogy UPC.

2015. aug. 27. 18:20
 14/17 A kérdező kommentje:

Na szóval kicsit félreértettem a gigabit jelentését, most számoltam ki, hogy az 125 mbps. Szóval jobban járok, ha visszaállítom a upc-s modemet router módba. A 11-es leírását fogom sztem követni.

[link] Igen UPC-s vagyok, ilyen a routermodem.

2015. aug. 27. 18:26
 15/17 anonim ***** válasza:
nos.. 1 gigabit, az 1024 megabit. kicsit belezavarodtam a dologba, de szerintem ott elsz a gond, hogy a két router között wifin korlátozott a sebesség, ezért a tplinkes nem tudja leadni neked kábelen a max sebességet. Ezzel a módszerrel max olyan 100-150 mbitel tudnál elérni egy 300mbites routerrel.
2015. aug. 27. 20:35
 16/17 anonim ***** válasza:

"1 gigabit, az 1024 megabit"

Eszközök adatátviteli sebességénél 1000-es a váltószám, mivel az adatátviteli sebesség összefüggésben van a frekvenciával/órajellel/sávszélességgel, ami SI prefixumokat használ.

"de szerintem ott elsz a gond, hogy a két router között wifin korlátozott a sebesség"

Nemcsak ott, hanem a routeren keresztül is - lásd a linkelt teszteket.

2015. aug. 27. 20:51
 17/17 anonim ***** válasza:
Nekem is TL-WR1043ND V1.8 routerem van. Gyenge a processzora (400Mhz) ahoz, hogy stabilan kiszolgálja a Gigabites portokat. A Wi-Fi résznél pedig elméleti sebesség a 300Mbit/s, a gyakorlatban 80-100Mbit képes átvinni. Bár én csak diginet 100-hoz használom.
2015. aug. 28. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!