Ezt az e-mail-t tényleg a Google küldi a Gmail felhasználóknak, vagy csak valami vírusos levél?
Ma kaptam meg és nem tudom, hogy igaz-e. Az interneten keresgéltem de nem találtam infót róla. Más Gmail felhasználó is kapott? Az e-mail feladója "suport", a cím pedig "ENGAGE IN FREE SPACE NOW". A képet amit küldtem pdf fájlként csatolták hozzá.
Szia.
Valószinűleg adathalász E-mail.
Megnéztem én nem keptam semmiféle ilyen jelegű e-mailt a googlétől.
Gyanús a PDF melléklet is, a google nem csinál ilyeneket, (Hiszen szinte bármit meg tud oldani saját rendszerén belül - egy ilyen egyszerű levél megirása talán még nekem is menne, és nem kell pdf-ben csatolni).
A Levél forrásában a felódót (valószinűleg nem ez lesz a feledó : support@gmail.com) illetve a PDF-ben lévő linket kellene analizálni és ha nem nagyon hasonlit a google linkjeire akkor egyértelműen adathalász E-mail.
(És a linkre nehogy beird a jó e-mail cimeded meg a jelszavadat)
Viszont egy rossz e-mail cimmel és egy rossz jelszóval kipróbálhatod, hogy mit csinál a link - gondolom beléptet valahová és közli, hogy most már minden rendben van.
Üdv.
#2 vagyok
Ja és a Google a neveden szokott szólítani, hiszen tudja a neved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!