Youtube videózás! Segítéget kérek és véleményt!?
Tehát:
1.) Névválasztás.
- Találj ki valamit ami felkelti a néző figyelmét, és legyen egyedi (Sose copizz másokat)
2.) Intro/Outro
- A hosszú intót/outrót a legtöbb ember lusta végignézni, tehát jobb egy rövidebbet/egyszerűbbet csinálni
- Itt egy példa: https://www.youtube.com/watch?v=zW5hJ58BI5o&feature=youtu.be&a
- Kb 5 másodperces az intro. (700 000 feliratkozója van a csávónak)
- A hosszú intró azért se jó mert ha mondjuk egy lejátszási listát néz a felhasználó, akkor egy videó végén meg kell néznie az outtrot a reklámot amit berak a joutube + az introt. ha mondjuk rövidek a videóid akkor lehet hogy egy idő után megunja és bezárja.
- Ha valaki (Aki nem ismeri a csatornádat) el kezdi nézni egy videódat, lehet hogy megunja az intro-t és belepörget a videóba.
- Legyen valami jó bevezető dumád. Minden videósnak van, találj ki egyet.
3.) Nyelv/Stílus
- Érdemes elgondolkodni azon hogy angolul videózol (Csak mert 2000-szer többen vannak mint a magyarok ;))
- Ha nem tudsz angolul akkor nem mondtam semmit :)
- Kerüld a csúnya szavakat, a káromkodást senki nem szereti hallgatni a videókban.
4.) Felszerelés
I)Hardware
- Megfelelően futnak a gépeden a játékok?
- Fel tudod őket venni?
- Ne felejtsd el, hogy az FPS fele lesz ha elkezdesz felvenni
- Ha nagyon komolyan gondolod ezt a dolgot vegyél egy AverMedia Live Gamer HD-t
- Beépített laptop mikrofonnal videóznál? FELEJTSD EL! Minimum egy fülhallgatóba integrált mikrofon kell (Később vehetsz egy komolyabb jeti/razer mikrofont)
II)Software
- Találd meg a megfelelő software-t
- Én OBS-t ajánlom, de ezt döntsd el te.
- Több program: Fraps, Action!, DXtroy, XSplit, Stb...
5) Ne csak egy oldalra koncentrálj
- Oké Youtube-on videózol.
- De mivan a Twitch-el, a Twitterrel, a FB-al, és a G+-al?
- Nem mindenkinek van youtube fiókja. add meg nekik a lehetőséget hogy máshol is tudjanak követni
- Ha esetleg veszed a fáradtságot és csinálsz egy Patreon oldalt még egy kis plusz pénzre is tehetsz szert :)
6) Reklám
- Próbáld magad reklámozni.
- Ezt nem úgy értem hogy mindenhol spammeld a csatornád, hanem mondjuk egy streamben (Egy híres videóséban) mondjuk adományozz 1$-t és kérd meg hogy mondja be a youtube csatornád.
Wow írhatnék egy könyvet :P
Én kb 2 hete kezdtem el rendszeresen videózni itt a csatornám nézz fel én eddig jutottam el kb 2 hét alatt nézetségileg :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!