8 Mbps (tényleges) letöltési sebességgel egy 2 GigaByte-os film mennyi idő alatt jön le nCore-ról, ha közben semmi másra nem használom a netet?
Szerintem itt keveritek a Mbit/s és Megabájt/s-t. Nekem volt 10 Mbit/s netem, ami 1,2mbájt/s sebességre volt képes.
De itt könnyű átváltani: [link]
Én nem keverek semmit. A kérdezőnek van egy 10Mbps előfizetése, amiből a tényleges sebesség 8Mbps, ahogy már írta. A kérdésben a mértékegységekre is úgy tűnik, hogy odafigyelt, mert a 2GigaByte-t még ki is írta, rendesen nagy betűvel. A 8Mbit meg = 1MByte ezen ugye nem kell összevesznünk! Ha 1Mbyte/s sebességgel tölt le 2048Mbyte adatot, akkor az 2048 másodperc lesz. Eddig egyszerű a matek!
A letötlő kliensek szinte mindig MByte/s-ben mérnek (így volt ez DC-nél, FlashGet-nél és uTorrentnél is) és ezt úgy is írja a szoftver MB/s és nem Mb/s tehát ha az uTorrent azt írja, hogy 10MB/s, akkor az 80Mbit!
De ha Kispofa szerint 8Mbit sebesség letölt 2GB adatot 2 perc alatt (120s), akkor az ennél 30-szor gyorsabb 240Mbit kapcsolatnál a 2GB adatnak le kéne jönnie 4 másodperc alatt! Ha 4 másodperc alatt lejön 2GB, akkor az 512MB/s azaz még a Gigabites hálózat sem bírná, sőt az SSD sem tudja ilyen gyorsan felírni.
Nem tudom ennél egyszerűbben leírni. 8Mbit sebességgel 2GB adat 34 perc alatt jön le és pont!
A szerződésemen 10 Mbps van a sebességre írva.
A Borsodweb oldalán található sebességmérő átlagban 8 Mbps-t ad ki eredménynek. Ezért írtam, hogy a tényleges le töltési sebesség 8 Mbps.
Tehát nem írtam el a mértékegységet sehol.
8 Mbit/s = 1 MB / s
1 GB = 1024 MB
2 GB = 2048 M
2048 / 60 = 34,133333 min (legoptimálisabb esetben)
Én erre jutottam végül. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!