Melyek a legmegbízhatóbb és egyben olcsóbb ADSL szolgáltatók jelenleg?
Váltanom kell, eddig 3500 ft-ot fizettem.
Egy pc, egy laptop, és két okoskütyühöz, bár egyszerre általában csak egy van használva, max kettő.
A Telekom ajánlgatja magát folyton, főleg, hogy vezetékes telefonom náluk van... De a telekomra mindig fújjognak az emberek.
Tudnátok tanácsot adni, leírni akár negatív, akár pozitív tapasztalataitokat a netszolgáltatókkal kapcsolatban?
Mi az, hogy ne fizessek??? :D
De hát szeretnék otthon internetezni. És a kis család is. Igaz nem sokat, naponta csak pár órát,de akkor is kell....!
Vagy tudsz ingyen netet? Nem hinném.
??!!
DSL szolgáltatásért ne fizess, mert egy kalap szar.
Rendes kábelnetre fizess elő, attól függően, hogy milyen szolgáltatók vannak a lakóhelyeden.
Bocs, de mi az a kábelnet?
(Kábeltv fogalmat már hallottam, de kábelnetet még nem.)
Miben más attól, amit én írtam?
Van ADSL, VDSL, DOCSIS, FTTH, és FTTB internet. Ezek a legjellemzőbb vezetékes technológiák Magyarországon.
A legjobb az FTTH, illetve az FTTB, de ilyen sok helyen nem érhető el.
Az ADSL-t én sem ajánlom, de ha nincs más kiépítve, akkor az az egyetlen megoldás.
A VDSL már teljesen korrekt sebességet nyújt, ha közel vagy a DSLAM-hoz, de még ez sincs mindenhol ( ez egyébként az ADSL továbbfejlesztett változata ).
A DOCSIS az kábeltévés hálózaton érkezik. Van 2.0 illetve 3.0 változata is Magyarországon. A 2.0-t szintén ne ajánlom, de a DOCSIS 3.0 már nagy sebességre is képes. Nekem is ilyen netem van.
"De a telekomra mindig fújjognak az emberek. "
Valóban sok a panasz rá. Az elején nekünk is rengeteg problémák volt vele, de aztán ahogy teltek a hónapok valahogy helyrerázódott, és már nincs velük gond. Legalábbis a szolgáltatás minőségével. A számlákban néha előfordulnak anomáliák, de azok sem vészesek. Ilyen pár 100 Ft-os kilengések vannak a havidíjban, pedig semmilyen plusz fizetős szolgáltatást nem használunk ( telefont sem ). Szóval rejtély az egész, de már hozzászoktunk.
Ettől függetlenül érdemes lenne a felhívni a nagyobb szolgáltatókat, hogy mit tudnak a címeden ajánlani, illetve akár a szomszédokat is megkérdezheted melyik szolgáltatónál vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!