Csatlakozik a laptop a wifihez, de nincs net? Bővebben lent.
Próbálom a tőlem telhetően minél érthetőbben leírni a problémát (laikusként ez nem biztos, hogy összejön :D).
Eddig modemen jött a net, tehát kábeles netem volt (kábel be a laptopba, és így volt net, tehát nem vezeték nélküli ). Vettem egy routert (tp-link TL-WR841N), hogy vezeték nélkül is tudtak netezni, meg telóról is tudjak csatlakozni.
Beüzemeltem, telepítettem úgy, ahogy azt kell, ahogy az útmutatóban volt.
Most a vezeték nélküli hálózati kapcsolatoknál ott az általam megadott hálózat neve, és csatlakozik is a laptop, jelerősség "kiváló", még sincs net. Telefon egyáltalán nem csatlakozik, sőt azt írja, hogy letiltva.
Mi lehet az ennek az oka?
Ezenkívül van 1-2 dolog, ami nem tiszta. Amikor meg kellett adnom, hogy milyen nevet szeretnék adni a vezeték nélküli hálózatomnak, akkor ugye megadtam egy nevet, és kért még "Network Security Key"-t, ide is megadtam valamit, gondolva, hogy ez lesz majd a jelszó. Később a telepítés során (vagy lehet, hogy ez már nem a telepítés része volt, nem tudom) kiírt egy jelszót (10 karakter, kis és nagybetűk + számok). Most igazából azt sem világos, hogy akkor most melyik is a jelszó? Mert gondoltam, hogy rosszat írtam be, és azért nincs net, de akkor meg miért írja ki, hogy csatlakozva? Plusz a telón akármelyik jelszót írom be, egyikkel sem csatlakozik.
Gondomon CD -t használtál, azt vissza is kell rakni a dobozba. Webes fületlen érdemes konfigurálni a routert.
Szóval a legfontosabb hogy a router sikeresen csatlakozzon az internetre. Utána jöhetnek a Wi-Fi beállítások.
Mi a modemed pontos típusa? Ki az Internet szolgáltató?
CD-t visszaraktam a dobozba. "etth" van a modemre írva, ez lehet a típusa? Optanetes szolgáltatóm van, ez ilyen helyi szolgáltató itt a közelben.
"Webes fületlen érdemes konfigurálni a routert." Ez nekem sajnos semmit nem mond :( Ezt hogy kell csinálni?
Igazából azért kérdeztem, mert ez alapján tudom belőni milyen módon csatlakozzon router a nethez.
Ha a simán a géphez kötöd egyből van net vagy van valami külön csatlakozási mód is?
Ha a simán a géphez kötöd egyből van net vagy van valami külön csatlakozási mód is?
Először is, most úgy van netem, mint eddig, router nélkül, modemből a laptopba jön a kábel. Úgy sem működik, hogy modemből routerbe, routerből laptopba...
Nem automatikusan csatlakozik, hanem "manuálisan" kell beállítani, rámenni a csatlakozásra, feljön egy kis ablak, ott enter, és van net.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!