Nem lehet abból később baj, hogy gyorsabb netet kapok, mint amire előfizettem?
Eddig 5 Mbites Invitel ADSL netem volt.
A héten felkeresett egy Inviteles üzletkötő, hogy változatlan áron 30 Mbites netet kaphatok, csak írjak alá 1 év hűséget, illetve engedjem hogy cseréljék ki az ADSL modemet VDSL képesre.
Ez meg is történt, viszont 30 / 5 Mbit helyett ( ez van a szerződésben, mint névleges sebesség ), 50 / 12 Mbitet kapok, és nem csak téves mérés. Tartósan ennyi. Letöltéskor/feltöltéskor is meglátszik.
Ennek örülök is, de ugye későbbiekben nem lesz az, hogy kiszámlázzák a pluszban adott sebességet?
Nem, mivel nem a te felelősséged és vállalásod, hanem az öveké. Ráadásul bármikor random változhat ha a környékeden bekötnek új embert és/vagy valaki más új előfizetését beállítják. Nekem anno Diginél a 4Mbitet emelték 12/4-re, ami a valóságban 40/20 volt. Persze a jót nem nehéz megszokni.
Priviben megírnád melyik területen Invitelnél? Csak mert itt 4MB/128-256K megy olyan áron aminél máshol a Digi 1GB-s előfizetése is olcsóbb, ahol lakom.
Jó, közben rájöttem az okára.
IPTV is van HD csomaggal 2 tévére, és ha mind a két tévén HD csatorna megy akkor 20 Mbitet vesz le a netből, és így pont 30 Mbit jön ki. :D
Szóval 20 Mbittel gyorsabb netet adtak, hogy ha be van kapcsolva az IPTV, akkor is meg legyen a névleges sebesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!