Internet néha elmegy, mi lehet a probléma?
Lehet nem értem, de van UTP kábel is a gépedben meg wifi is?
Ha így érted, akkor tiltsd le a LAN adaptert és csak a wifit használd. Vagy nem értem. :)
Wifi azért van, mert az a belső hálózat (ethernet). Az internetre gyakorlatilag a Router kapcsolódik.
Próbáltad már a routert kihagyva közvetlenül a gép hálózati kártyájába dugni a UTP-t? Ha akkor működik, a routernél lesz valami gond. Ha nem, akkor a gépednél lesz gond. Vagy a szolgáltatónál. Esetleg valamelyik kábel.
1. a wifi a mobilomon van, azon szoktam a netet nézni, hogyha nálam rossz.
2. az utp úgy van, hogy a router egyik portjából jön a kábel és a gépbe, ezt a szolgáltató szerint csak így lehet.
A router csupán elosztója, nem feltétele a net meglétének. Kivéve, ha modemmel van kombinálva.
Ez az internet hozzáférés típusától is függ.
Ha a szolgáltató azt mondta, úgy is van. Akkor én náluk reklamálnék.
Ha amikor elmegy a net a gépeden, a telefonodon meg továbbra is működik (le is tudsz tölteni, nem csak csatlakozik!), akkor marad, hogy a hiba a géped (hálózati kártya(frissíteném a drivert, vagy újratelepíteném))-az összekötőkábel-a router csatlakozója körül lokalizálható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!