Hogyan tudnék hardveres gyorsítást adni a HTML5 Youtube-os videóknak?
Már nagyon erőlteti mindenki a HTML5-öt, így átváltottam.
De a videókártyát szinte alig pörgeti a videó streaming, és szaggat, ha mondjuk 4K videót nézek, holott ugyanaz a tartalom flash alatt gond nélkül megy. Flash alatt látszik, hogy a videókártya pörög rendesen (GPU-Z-vel megnéztem), HTML5 alatt meg szaggat, de a videókártya gyorsításait nem nagyon veszi figyelembe.
Ilyen gyerekcipőben jár még a HTML5? Vagy van valami módja rákapcsolni a hardveres gyorsítást? A böngészőm a legújabb 39-es Firefox, és minden bővítményem friss.
Biztos vagyok benne, hogy ha kihasználná a hardveres gyorsítást, akkor minden videó szépen futna HTML5 alatt is. De flash-el meg folyamatosan vergődik a Youtube, videózás közbe megáll, megfagy, nem működik már egy ideje, több ismerősöm is mondta ugyanezt a jelenséget.
Lehet egyáltalán a HTML5-be komoly hardveres gyorsítást aktiválni? A Youtube.com/html5 oldal alatt minden lehetőségnél pipa van nálam.
Egy GT 610-es videókártyám van
SSD-ről megy a rendszer
Egy AMD Phenom II X4 B50 3,2 Ghz CPU
4 GB DDR3 RAM
De ami a lényeg, hogy 4K videó Potplayer lejátszóval kb 95%-osan megy rajta (tehát majdnem teljesen tökéletesen)Hardveresen gyorsítva
Flash alapon Youtube-on 4K-t teljesen tökéletesen viszi, szintén hardveresen gyorsítva
(igaz a flash lejátszó néha rendetlenkedik, amit írtam is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!