Egy gépnek lehetséges két IP címe?
Ha futtatom az ipconfig/all-t, akkor kiadja állandóan a 192.1**.*.*-et, ha a neten kérdezem le, akkor teljesen mást ad ki, legutóbb a 81.182.**.**-at.
Ha megszakítom a netet, majd újra fölcsatlakozom, akkor a netes lekérdezésnél egy új IP címet látok, de ipconfig/all-t futtatva megint a 192.1** ... IP cím szerepel.
Hozzáértőktől kérdezem, ez rendben van?
#8-ra : köszönöm, így már értem.
Elnézést kérek azoktól, akik sértve érezték magukat. Tévedésben voltam, hogy egy otthoni asztali gépnek egyszerre csak egy IP címe lehet, mégpedig az, amelyiket a netre csatlakozáskor megkap.
Erről a másik (routeres?) IP címről nem tudtam.
IPCONFIG - nál a GÉPED IP címét látos, netes lekérdezésnél viszont azt az IP-t, amit a ROUTER-ed kap a szolgáltatótól!
a 192.168.x.x IP úgynevezett PRIVÁT IP cím, belső hálózati cím.
Ezt adja a ROUTER-ed a gépednek
A 81.182..... cím a "külső" címed, ezt kapja a ROUTER/MODEM az internet portjára (WAN vagy KÁBEL vagy ADSL portra, amin beön az internet) a szolgáltatódtól
DHCP-ről....
A ROUTER/MODEM DHCP-n automatikusan oszt ki IP címet minden arra csatlakoztatott eszközre, ami kéri ezt.
(Alapból az eszközök így vannak beállítva, pl. számítógépen "IP cím automatikus kérése")
A ROUTER-en meg lehet határozni, hogy osszon-e DHCP-n IP címeket, illetve ha igen, akkor hányat, és mi legyen a kezdő IP cím
SimkoL nevű felhasználónak:
Köszönöm a választ, nem szoktam politikai vitákba keveredni, mert sok értelmét nem látom.
Elismerem, ilyen vitában valóban összelehet szedni sok ellenséget. Nem ellenfelet, mert a polvita mára nagyon eldurvult, hanem ellenséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!