Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Egy gépnek lehetséges két IP...

Egy gépnek lehetséges két IP címe?

Figyelt kérdés

Ha futtatom az ipconfig/all-t, akkor kiadja állandóan a 192.1**.*.*-et, ha a neten kérdezem le, akkor teljesen mást ad ki, legutóbb a 81.182.**.**-at.

Ha megszakítom a netet, majd újra fölcsatlakozom, akkor a netes lekérdezésnél egy új IP címet látok, de ipconfig/all-t futtatva megint a 192.1** ... IP cím szerepel.

Hozzáértőktől kérdezem, ez rendben van?

2015. júl. 9. 15:16
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

#8-ra : köszönöm, így már értem.

Elnézést kérek azoktól, akik sértve érezték magukat. Tévedésben voltam, hogy egy otthoni asztali gépnek egyszerre csak egy IP címe lehet, mégpedig az, amelyiket a netre csatlakozáskor megkap.

Erről a másik (routeres?) IP címről nem tudtam.

2015. júl. 9. 15:38
 12/19 A kérdező kommentje:
Még annyit kérdeznék: ez a DHCP kliens milyen eszközöknek osztogat még külön IP címet?
2015. júl. 9. 15:44
 13/19 anonim ***** válasza:
Kliens nem osztogat semminek, de minek is írok, úgysem fogadod el...
2015. júl. 9. 15:47
 14/19 A kérdező kommentje:
#13-ra : Valahol valamiért csak összeszedted ezt a 40 %-ot ...
2015. júl. 9. 15:57
 15/19 SimkoL ***** válasza:
100%
A politika rovatban se perc alatt összejön :)
2015. júl. 9. 15:58
 16/19 Neuhauser László ***** válasza:

IPCONFIG - nál a GÉPED IP címét látos, netes lekérdezésnél viszont azt az IP-t, amit a ROUTER-ed kap a szolgáltatótól!

a 192.168.x.x IP úgynevezett PRIVÁT IP cím, belső hálózati cím.

Ezt adja a ROUTER-ed a gépednek

A 81.182..... cím a "külső" címed, ezt kapja a ROUTER/MODEM az internet portjára (WAN vagy KÁBEL vagy ADSL portra, amin beön az internet) a szolgáltatódtól

2015. júl. 9. 16:02
 17/19 Neuhauser László ***** válasza:

DHCP-ről....

A ROUTER/MODEM DHCP-n automatikusan oszt ki IP címet minden arra csatlakoztatott eszközre, ami kéri ezt.

(Alapból az eszközök így vannak beállítva, pl. számítógépen "IP cím automatikus kérése")

A ROUTER-en meg lehet határozni, hogy osszon-e DHCP-n IP címeket, illetve ha igen, akkor hányat, és mi legyen a kezdő IP cím

2015. júl. 9. 16:04
 18/19 A kérdező kommentje:
#16 - #17 - re : Nagyon szépen köszönöm a részletes felvilágosítást, értem.
2015. júl. 9. 16:09
 19/19 A kérdező kommentje:

SimkoL nevű felhasználónak:

Köszönöm a választ, nem szoktam politikai vitákba keveredni, mert sok értelmét nem látom.

Elismerem, ilyen vitában valóban összelehet szedni sok ellenséget. Nem ellenfelet, mert a polvita mára nagyon eldurvult, hanem ellenséget.

2015. júl. 9. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!