Az internethullámokat (wifit) hogy lehet továbbitani?
A WI-FI nem internethullám; vezeték nélküli kapcsolatot jelent, és korántsem biztos, hogy csatlakozva van az internetre. Az a tévhit része a dolognak!
A router egy vezeték nélküli kapcsolat bázisát hoza létre, melyhez tetszőleges - beállított - számú eszköz csatlakozhat! A beltéri használat esetén 20 m, míg nyilt terepen akár 300m hatótávolság is lehet. Ha földszinten volt net, akkor emeleten is lesz, még ha ne is olyan erős a jel. De ilyenkor a ház bármely részén fogható a jel, csak a routert kell a középpontba helyezni!
21:47-es vagyok. Persze a legjobb átvitelt vezetéken érhetnéd el. Amihez kell:
-UTP kábel
-ethernet csatlakozók a kábel végére ( [link] )
-krimpelő fogó (RJ45)
-fúró
Na akkor.
2 szintes családi házban lakom,200nm(100-100),betonfödém választja el a szinteket.A router az emeleten van,mégis a router alatti szobában,és az alatti szobával szomszédos szobákban kiválló az internet.elmondom a receptet.
Linksys wrt54g routerem van
a gyári firmware-t kicseréltem egy DD-wrt nevezetűre,ahol fel lehet húzni az adóteljesítményt(70mw on megy)de 200ig lehet.
és vettem a routerhez nagyobb antennát.
7dbi.
nos ha ezeket megcsinálod,tuti jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!