Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Internet kábel ketté osztása....

Internet kábel ketté osztása. Hogyan?

Figyelt kérdés

Szóval lent a földszinten van egy T-Home-os modem ( ilyen: [link] )

Ebből 2 kábelt megy a földszintem a számítógéphez, illetve a T-Home-os TV dobozba ( így néz ki: [link] )

Az emeltre is megy egy kábel ami ott szintén egy T-Home-os TV vevőegységbe megy.

Az emeleten lévő gépnél viszont elég gyenge a Wifi, és szeretnénk inkább kábellel használni.

A kérdésem, hogy megoldható azt a kábelt ami felmegy az emeltre kettéosztani a tévé meg a gép között? Vagy muszáj lesz felhúzni egy második kábelt is?

2015. júl. 1. 15:47
 1/5 anonim ***** válasza:

Elméletileg működhet 1 kábelen több gép, de nagyon nem ajánlot. Az se, hogy nekiállj barkácsolni, ha egyáltalán ilyen kérdéseid vannak.

Igen: húzz fel 2 kábelt, vagy vegyél az emeletre is egy router-t/switchet/hubot, az majd szétosztja.

2015. júl. 1. 15:52
 2/5 A kérdező kommentje:
Jó, de switch-en keresztül menne a TV? Csak mert a szerelő, aki még múlthéten bekötötte az egészet, mondta csak valami speciális funkcióval ellátott eszközzel működik az IP tv. Arra már nem emlékszek hogy ez pontosan mi.
2015. júl. 1. 15:57
 3/5 A kérdező kommentje:
Azt hiszem valami multi cast vagy mi.
2015. júl. 1. 15:58
 4/5 Trafó1 ***** válasza:
Nekem is kevés volt a kábel , nálunk négy kimeneti kábel volt , így vettem egy switch-et és az egyik kábelt rádugtam így megint lett még öt kimenetem, működik. T-homos.
2015. júl. 1. 16:02
 5/5 A kérdező kommentje:
A TV is működik róla?
2015. júl. 1. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!