Hogy működik ez a kínált sebesség szolgáltatóknál?
igen, a speedtesten és valami [link] teszteltem és mind a 2 helyen ugyan az.
Amúgy ma kötötték be, lehet idővel változik?
késleltetés: 27 msec.
letöltés: 56.62 Mbit/s
feltöltés: 5.93 Mbit/s
Ezeket írják. Szóval már tényleg összezavarodtam. Mást mond az ISP, mást a tesztelő oldalak és mást a tényleges adatok...
Ezzel nincs semmi baj. A maximális 60 Mbit is majdnem megvan.
Próbálj innen tölteni egy tesztfájlt: [link]
( Lehetőleg maradj az 1-2 GB-os méretnél )
Innen mennyi a sebesség?
Kedves kérdező, akkor foglaljuk össze:
a szolgáltató 3 hónapig:
* 60 Mbps (Megabit/másodperc) maximum letöltési,
* 10 Mbps garantált letöltési és
* 2 MBps garantált feltöltési sebességet ad (és ezt a hálózatán belül tudja csak garantálni - a tőle független hálózatokra/szerverekre/hálózati berendezésekre nincs behatása)
A sebességmérő oldal szerint:
* 56.62 Mbit/s letöltési és
* 5.93 Mbit/s feltöltési sebesség
ez nagyobb, mint a garantált le- és feltöltési sebességek - tehát a szolgáltató biztosítja a szerződésben leírtakat.
A 3,6- 3,8 letöltési sebességeket a letöltőprogram MBps-ban (MegaBájt/másodperc) adja meg. 1 MBps = 8 Mbps (Megabit/másodperc), tehát 3,6 MBps = 28,8 Mbps, 3,8 MBps = 30.4 - ezek az értékek felette vannak a garantált értéknek.
Hogy ezen értékek miért nem érik el a maximum sebességet - ez sok tényezőtől függ. Függ a géped, belső hálózatod, a szolgáltató hálózatának, a szolgáltatótól független hálózet, a szerverek terheltségétől.
"Mást mond az ISP, mást a tesztelő oldalak és mást a tényleges adatok..."
Az első kettő kb. megegyezik, a harmadikról adhatnál bővebb információt. Egyrészt valószínűleg a kis és nagy B közti különbségről van szó (b: bit, B: bájt, 8b = 1B), amire már a #2-es hozzászólásban is utaltam. Másrészt ahogy előttem is említették, sok más dologtól is függ a "valódi" letöltési sebesség. Arra tippelnék, hogy nálad (is) a torrentezés takarja "a tényelegs adatok"-at. Ott még van néhány tényező, ami befolyásolja a valódi letöltési sebességet, pl: seed-ek száma, azok feltöltési sebessége, rajta kívül hányan töltik még le, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!