Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Bookdepository rendelés Most...

Bookdepository rendelés Most akkor hogy is van ez? O. O

Figyelt kérdés
Szeretnék rendelni a bookdepository oldaláról több mint 30000 Ft értékben, és állítólag postával küldik a csomagot. Nem ők kezelik a vámokat (az áfát állítólag igen), és azt írták, hogy az én dolgom intézni ha van + költség (és biztos, hogy lesz). Honnan tudom, hogy ha lesz? Mert ők nem értesítenek már ezekről. Ha lesz is akkor hova kell fizetni és egyáltalán értesítenek? Mert így akár le is foglalhatják a csomagot ahogy olvastam pár topicban itt. Elvileg ha Európán belül adják fel a csomagot nincs se áfa se vám. De ha mondjuk Amerikából?

2015. jún. 18. 10:33
 1/5 anonim ***** válasza:
Mivel a Bookdepo angol cég, így Angliából küldik (tudom, hogy .com a honlap vége, de akkor is így van). Évek óta vásárolok tőlük, szóval tudom, hogy BIZTOSAN nem lesz plusz költség. Amit a vásárlás végén fizetsz, annyiba fog kerülni a csomag. Amúgy meg a Bookdepo sokszor nem is egy csomagban adja fel a könyveket, hanem a beszerzés sorrendjében. Van úgy, hogy az összes könyv külön csomagolva érkezik. Ez megint kizárná a plusz költséget, de mindegy is ezen elmékedni, mivel NINCS plusz cucc, a vásárlás végén fizetsz és csókolom.
2015. jún. 18. 11:30
 2/5 A kérdező kommentje:
És ha mégis történik valamilyen jellegű probléma (mondjuk lefoglalják a csomagot), akkor azt én honnan tudom meg?
2015. jún. 18. 15:00
 3/5 anonim ***** válasza:

Mivel nem történik ilyen, így aggódni nem kell. Legalább 150 könyvet rendeltem tőlük eddig és soha nem volt gond.

Egyébként olyan rendeléseknél, ahol van vámeljárás, a posta értesíti róla a vevőt. Soha nem az eladó intézi.

Persze látom, hogy nagyon bizalmatlan vagy, annak ellenére, hogy EU-n belülről akarsz rendelni. Lehet, hogy nem neked való a dolog. Itt egy magyar oldal, miután regisztráltál, az ajánlatkérés menüpontban kérheted, hogy megrendeljenek helyetted valamit (ha nincs nekik raktáron). Persze minimum pár ezressel drágább lesz, mint a Bookdepositoryról, de neked úgyis mindegy, hiszen arra készülsz, hogy ott is többet kell fizetni...

[link]

2015. jún. 18. 17:06
 4/5 A kérdező kommentje:
Azért vagyok ilyen bizonytalan, mert eddig minden könyvet amazonrol rendeltem ott pedig a számba rágták, hogy ők kezelnek mindent és beleszámítanak az árba mindent (amazonos szállítás). Itt pedig felvettem a kapcsolatot az oldallal, és ők írták nekem, hogy minden egyéb (vám, egyéb ktg-ek.) az én felelősségem, nem tudják garantálni, hogy zökkenőmentes lesz a szállítás, és ugye ,,csomagkövetés" sincs. De ha neked ennyire bejött, akkor nem hiszem, hogy bármi probléma lenne. Köszönöm a gyors választ! :) Ha nem tudja átvenni senki akkor pedig értesítőt hagynak, mivel posta igaz? :D
2015. jún. 18. 21:41
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha nem voltunk otthon, akkor nekem vagy bedobták a postaládába, vagy értesítőt hagytak. De már egy jó ideje a munkahelyet adom meg szállítási címnek. Ha külön szállítási címet adsz meg, akkor ne felejtsd majd el az országnál kikeresni Hungaryt. Csak mert a számlázási címnél nekem automatikusan meg szokott jelenni, de a szállításinál külön nekem kell kiválasztani, mivel ugye kérhetném más országba is.
2015. jún. 19. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!