Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért nem akar a TP-Link...

Miért nem akar a TP-Link TL-WN722N USB stickem együtt élni a UPC Wi-Free szolgáltatással?

Figyelt kérdés
Laptopom antennája csak gyengén veszi a közeli UPC Wi-Free szolgáltatást. Ezért beszereztem egy külső antennás TP-Link TL-WN722N USB sticket (ráraktam egy TP-LINK TL-ANT2408CL 8dBi antennát). A nagy rákészülés után az öröm elmaradt, nem tud az adapter csatlakozni ehhez a szolgáltatáshoz, ami vagy hibaüzenet formájában jelentkezik (Nem lehet a szolgáltatáshoz csatlakozni.) vagy hálózati követelmények végtelen ellenőrzésébe torkollik. Mi lehet a bibi?

2015. jún. 11. 15:21
 1/8 kszk2 ***** válasza:

A CD-n kapott drivert raktad fel?

Ha igen távolítsd el mivel régiek. (És ha a windows update-ről szedted le a drivert az garantáltan rossz. Nekem állandóan Atheros WLAN néven ismerte fel)

Innen szedd le a drivert hozzá:

[link]

Ui.: Ha nem megy így se nézd meg más wifivel működik-e. Ha nem akkor vidd vissza amíg garanciás

2015. jún. 11. 15:42
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet! Felraktam már a TP-LINK oldaláról a legutolsót.
2015. jún. 11. 15:43
 3/8 A kérdező kommentje:
Igen, mondjuk mással nem is próbáltam, kipróbálom este a telefonom hotspotjával.
2015. jún. 11. 15:44
 4/8 kszk2 ***** válasza:

Nekem anno a TP-Link-es routerre se volt hajlandó csatlakozni.

Még leírom a beállításokat hátha az is segít:

Sajátgép->Baloldalt a hálózatnál jobbgomb tulajdonságok->adapterbeállítások módosítása(Jobboldalt)->

Itt először is tiltsd le a beépített wifivevőt utána jobbgomb tulajdonságok annál aminél az van hogy ""TP-LINK Wireless USB Adapter" és nyomj rá a beállítás gombra. Ott a speciálisnál ezeket állítsd be:

802.11b - Long and Short

Network adress - Nincs jelen

Receive Buffers - 256

Scan Valid Interval - 60

Selective Suspend - Enabled

-II- idele time-out... - 5

Transmit buffers- 512

Nálam ezek vannak beállítva és működik vele

2015. jún. 11. 15:59
 5/8 anonim ***** válasza:
Olyan mac-címmel enged fel wifreen, amivel otthon már látott a saját routeren. Darabszám-korlát is van, talán 8 kütyü, érdemes odafigyelni.
2015. jún. 11. 18:55
 6/8 anonim ***** válasza:
És persze otthon nem enged fel wifreere, hogy ne lehessen sose kavar.
2015. jún. 11. 19:14
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszi!

Kipróbálom, mikor otthon járok!

2015. jún. 12. 00:27
 8/8 A kérdező kommentje:
Jártam otthon, bejelentkeztem otthon a UPC-re a laptop belső wifijével (időközben már az sem működött a Wi-Free, úgy látszik időkorlát is van) és a USB-s wifivel is. Ez tökéletesen működött mindkettővel. Ezután visszatértem Pestre és ismét próbálta a Wi-Freet, de a helyzet ugyanaz, a beépített wifi megy az USB-s nem. A beállítások az USB-sre alapból egyeztek a fent leírtakkal.
2015. jún. 23. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!