Ebayen nem szeretném kifizetni azt a terméket amit megnyertem aukción most mi van? Töbii lent
Vettem aukción egy fényképező szettet de megírtam neki hogy nincs szükségem rá és nem kell de ő erre ezt írta:
I have to pay 30,-€ to ebay. Please send me the costs!!!
ezt most tényleg ki kéne fizetnem neki? vagy egyáltalán van ilyen , hogy neki kell fizetni ez ebaynek?
Ne irjatok mar ennyi h.lyeseget, ha nem vagjatok a temat minek egyaltalan koptatni a billentyut????
Kerdezo, szegyeld magad, es ennyi kabe a lecseszes resze...A legjobb csaladban is elfordul hogy hibazunk.
Nem vagy koteles kifizetni!!!!!!!! Egy fillert sem!!!!!!
Irsz az eladonak, hogy mea culpa, nem kell. Ennyi.
O majd elintezi az eBay-el a dolgot. Valoszinu nem fog negativ ertekelest adni, ha szepen bocsanatot kersz tole emailben.
Velem is elofordult, hogy valaki elnezett valamit es megvette a cuccot majd irt emailt, hogy bocsi elneztem.
Az eBay megprobalt levonni az eladott termek utan x % dijat de felhivtam oket es mondtam, hogy hiszen nem is adtam el. Akkor toroltek ok is a dijat es ujra listaztam a cuccot.
Annyit tud meg tenni az elado, hgoy nyit egy "unpaid" ugyet, de te nem fizetsz es kesz. Az ugy lezarodik, az elado ujra listazza a cuccot te pedig megtanulod a lecket, hogy maskor jobban figyelsz.
A tobbi veszvarjura meg nem is figyelsz oda....
Úgyértem ha tényleg nem fizetek akkor nem fognak feljelenteni?
Amúgy a bankszámlaszámom sincs megadva az ebaynek
nem fizetek akkor nem fognak feljelenteni? - az eBayen SENKI nem kotelezhet, hogy megvegyel valamit amit nem akarsz, meg akkor SEM, ha elotte a licitalassal a szandekodat fejezted ki, hogy vasarolni akarsz.
Ez nem egy etterem, ahol megeszed a kajat, majd bejelented, hogy nem fizetsz. Kiverik beloled vagy lemosogatod. Ha kisetalsz a DM-bol egy doboz parfummel a zsebedben feljelentenek. Az eBayen legfeljebb kapsz egy negativ ertekelest es/vagy legrosszabb esetben kitiltanak, de akkor mas nevvel mas adatokkal ujat hozol letre. De kitiltas csak akkor jar, ha sokszor eljatszod, hogy licitalsz es nem fizetsz. Elso alkalommal elnezik, foleg ha irsz az eladonak egy esdeklo bocsanatkero emailt.
A bankszamlaszamot SOHA nem adjuk meg az eBaynek. Azt a Paypalnak adjuk meg. Ne keverd oket. Amugy az eBaynek a Paypalon keresztul lehet hozzaferese a penzedhez de nem ilyenkor. Azt csak abban az esetben csinaljak, ha pl. elado vagy es a vasarlod jogosan panaszkodik es koveteli a visszateritest es te azt megtagadod.
De egy "sima" meggondoltam magam/nem fizetek szitunal nem csinalnak semmit!
Nem jelenthetnek fel, az Ebay kb. úgy van, hogy 70-80%-ban a vásárlót védi, 20-30%-ban pedig az eladót. Egyébként sem jelentheti fel. Az Ebayen meg tudtommal nincs jutalék, vagy ha lenne is, kb. 5% alatt lenne.
Paypalen van jutalék, de csak ha fizetsz. Az eladó valami tipikus kínai csóka lehet A2 angol tudással, meg 2 bites aggyal, aki értelmes kommunikáció helyett csak hülyíti a vevőt.
Egyébként már világosan leírtam: 2 ilyen eset után tilthatnak az oldalról, esetleg írhat valami csúnyát az oldaladra az eladó, és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!