Miként tudom tesztelni a routeremet 5GHz-en?
Vettem egy használt,de működőképes tp link tlwdr4300-as dual működésű routert.Mi módon tudom az asztali pc-men letesztelni,hogy
5ghz-n is dolgozik-e? Eddig kábelen hoztam le a jelet a pc-hez egy tplink tlwr741nd routertől.Amúgy a pc-ben van egy 150mbps wifis kártya,de kényelmesebb lenne,ha a kábeles használat mellett maradhatnék.Nem vagyok szaki,de gyanítom,hogy valamit még vennem kell ?Pontosan mit is ?
Nagyon egyszerű. Mivel a névleges 150-es sebességhez kell az 5GHz, annyi a dolgod, hogy a tálcaikon fölé viszed az egeret. Ha 150-et ír, és nem 75-öt, akkor kénytelen 5GHz-en menni.
Egyébként ha a neted nem gyorsabb 30-40 megabitnél, akkor érdemesebb 2,4-en használni, mert úgy jobb a vétel, erősebb és stabilabb a jel, a sebességből meg nem veszítesz. (Csak ha LAN-on másolsz fájlt, az tart tovább úgy.)
Veszel egy N-es kártyát, és ha összefütyülnek akkor a router sugároz 5 GHz-n is. Egyrészt ha beállítod, hogy mixelt módban adjon, akkor számíthatsz rá, hogy abban is fog adni.
Másrészt, ha kábellel csatlakozol, akkor minek a wifi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!