Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogy lehetne ezt a hálózati...

Hogy lehetne ezt a hálózati problémát megoldani?

Figyelt kérdés

A modem sajnos csak egy UTP porttal rendelkezik, nincs benne wifi, és a szolgáltató egy router-ral küldi szét a netet (TV)kábelen keresztül, így mindenkinek ugyanaz a (statikus) IP címe szerte a városban.

Elméletileg a szerződésben benne van, hogy ha osztani akarom a netet, akkor nekik kell szólni, és akkor nagy kegyesen plusz pénz ellenében (havi szinten rendszeresen!) kapok plusz egy csatlakozási lehetőséget. Gyakorlatilag ez úgy működik, hogy routerrel osztja magának mindenki otthon.

A probléma a következő:

Eddig egy gép volt, amit ki kellett szolgálni, úgyhogy ez úgy nézett ki, hogy Modem második emeleten, router pedig a földszinten és az osztotta wifi segítségével a netet.

Most jött egy wifi nélküli régi gép a második emeletre, de ugye a modem csak egy porttal rendelkezik. A routert nem vihetem fel, mert akkor lentre nem jut el a jel.

Volt egy használaton kívüli switch-em, annak az első portjába ment a modem, a másodikba kötöttem a fenti régi gépet, és a harmadikba pedig a routert, ami wifin osztotta a jelet lent.

Ez működött is szépen, amíg mondjuk lent nem kezdtem el valami sávszélesség igényesebb dolgot csinálni. Ugyanis ekkor a fenti gépen elment a net. Ha skype-on akartam a 2 gép között hívást intézni, nem sikerült.

Próbáltam ezt a problémát megoldani, és ekkor a router-ben átváltottam statikus IP-re (beírtam találomra dolgokat), de mivel nem működött, visszaálltam dinamikusra, és innentől kedzve, routeren keresztül nincs net (se wifivel, se kábellal). Pedig minden úgy van, ahogy eredetileg is volt.

Kiszedtem a switch-t és közvetlenül rákötöttem a routert a modemre, és így sincs net. Már hard resetet is csináltam, így se működik. A MAC cím eredetileg nem volt klónozva, de már azt is próbáltam, és így sincs. Mindig azt írja ki, amikor javítani akarom a kapcsolatot, hogy: A DNS-kiszolgáló nem válaszol.

A fenti gépen egyébként -ami a switch kivételével közvetlenül kapcsolódik a modemre- megy a net szóval azzal nincs baj. De ha levinném és rákötném a router-ra, valószínűleg az sem működne, mivel telefonnal is próbáltam kapcsolódni a netre, de azzal sem ment.

Szóval 2 dologban kéne segíteni nekem. A legfontosabb, hogy routeren keresztül újra legyen net. A másik pedig, hogyha lehetséges switch-el megoldani ezt a problémát, ahogy eredetileg is terveztem, akkor abban segíteni, hogy ne menjen el a net az egyik gépen, míg a másikon mondjuk skype-ol valaki.

Köszönöm előre is! :)

2015. máj. 29. 23:58
 1/3 anonim ***** válasza:

A router internetkapcsolatánál (ha valóban statikus) állítsd be amit a szolgáltatód megadott. Gépen hogy van beállítva? DHCP és ennyi? Ha igen, akkor dinamikus net beállítással mennie kellene...

(Nem a belső hálózatról beszélek, hanem a netről!)

Utána pedig a routerbe kötném a fenti gépet (sajnos ehhez le kell vinni egy vezetéket).

2015. máj. 30. 00:44
 2/3 A kérdező kommentje:
A szolgáltató nem adott meg semmit. Honnan tudhatom meg még, hogy mit kell írni a WAN-hoz(IP, alhálózati, alapértelmezett átjáró, DNS) hogy működjön?
2015. máj. 30. 01:41
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha a másik gépen - ezek szerint - nem állítottál be semmit, akkor a dinamikus beállításokkal működnie kéne.
2015. máj. 30. 01:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!