Miért lassú a nagyméretű fájlok torrenten keresztüli letöltése a laptopomon?
Nemrégiben vettem egy laptopot, elég erős, de valami furcsaságra lettem figyelmes... Ha 5-10 vagy még több GB méretű fájlokat töltök le, akkor a letöltési sebesség a kelleténél sokkal kevesebb, 3.6MB/s helyett (eddigi megfigyeléseim alapján) maximum 1.1MB/s. Úgy gondoltam, a torrenttel, vagy a nettel van a probléma, habár több nagyobb torrent esetén is megfigyeltem a jelenséget. Most viszont kipróbáltam az asztali gépen, és ugyanazokkal a beállításokkal a gépen teljesen egészséges sebességű volt a letöltés. 1-2GB-os fájlok letöltése esetén a laptop is produkálja a kellő sebességet. Természetesen wifi és vezetékes kapcsolattal is próbálkoztam, de nem javult a helyzet. És még valami: minél kevesebb van hátra a letöltésből, annál gyorsabb az adott torrent letöltési sebessége. Ez viszont csak akkor érvényes, amikor már csupán néhány GB van hátra a letöltésből.
Mi lehet a probléma oka?
Néhány információ:
Asztali gép OS: Windows 7 Ultimate 64-bit
Notebook OS: Windows 8.1 Enterprise 64-bit
Asztali gép merevlemez: SAMSUNG HD103SJ
Notebook merevlemez: TOSHIBA MQ01ABD100
Vírusvédelem mindkét eszközön: Kaspersky Internet Security 2015
Szerintem minden esetleg szükséges adatot megadtam, de ha valami még szükséges a probléma megoldásához, természetesen leírom.
Köszönöm előre a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!