Az én 10mb/s-emhez képest igen.
De egyébként szerintem városba tök normális....
1. Az, hogy 50 Mbps, elég "száraz" adat, önmagában nem sokat mond. Lényeges, hogy ez download, upload vagy kumulált sávszélesség? Nekem pl. otthon 120 Mb/s-os netem van (T-csoport), de az upload mindössze 10 Mbps, ezt állatira keveslem, szinte az alsó határa a netes online játszhatóságnak (Xbox Live). (Hogy r.hadna meg a T-csoport, azt a kumulált alig több mint 120 Mb/s sebességet inkább osztanák fel 80 le-40 fel arányban...)
2. Sokszor fontosabb (szintén utalva a fent említett Xbox Live-ra) a késleltetés (round trip time, vagy latency, vagy ahogy mostanság terjed az átlagemberek között, ping). Itt a szívás, hogy lehet, hogy a te "next hop"-odig marha jó a hálózat (azaz szolgáltatón belül), de ha valamit azon kívül akarsz csinálni, akkor már tragédia, mert a szolgáltatónak nincs rendes internetes kijárata. (És ismét a saját példám: otthonról a BME egyik name server-e (pedig annak tudtommal nincs köze a T-csoporthoz, de az mégis "közel" van) 9 ms válaszidőt produkál, de az Xbox Live szerverek már 190-et!)
De persze szerződéskötéskor hiába kérdezed meg, hogy milyen a le/feltöltési arány, a szerődésben lévő adat köszönőviszonyban sem lesz a ténylegesen szolgáltatottal, a késleltetésre vonatkozó kérdésedet meg érteni sem fogják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!