Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » 50 mb/s internet gyorsnak számít?

50 mb/s internet gyorsnak számít?

Figyelt kérdés

2015. máj. 9. 10:31
 1/7 anonim ***** válasza:

Az én 10mb/s-emhez képest igen.

De egyébként szerintem városba tök normális....

2015. máj. 9. 10:36
 2/7 anonim válasza:
igen
2015. máj. 9. 10:39
 3/7 anonim ***** válasza:
gyors(hozzám képest legalább is (30mbps))
2015. máj. 9. 10:51
 4/7 A kérdező kommentje:
otthoni használatra szeretném csak
2015. máj. 9. 10:53
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem rossz, olyan közepesnek számít (legalábbis Budapesten). Másodpercenként picit több, mint 6MB adat jöhet le ha éppen ki tudod használni a teljes sávszélességet. Ilyen esetben például a Steam könyvtáradba egy óra alatt telepíthetsz egy 22GB-os játékot.
2015. máj. 9. 11:37
 6/7 kérdező.. ***** válasza:
Átlagos.
2015. máj. 9. 18:50
 7/7 Nagyak ***** válasza:

1. Az, hogy 50 Mbps, elég "száraz" adat, önmagában nem sokat mond. Lényeges, hogy ez download, upload vagy kumulált sávszélesség? Nekem pl. otthon 120 Mb/s-os netem van (T-csoport), de az upload mindössze 10 Mbps, ezt állatira keveslem, szinte az alsó határa a netes online játszhatóságnak (Xbox Live). (Hogy r.hadna meg a T-csoport, azt a kumulált alig több mint 120 Mb/s sebességet inkább osztanák fel 80 le-40 fel arányban...)

2. Sokszor fontosabb (szintén utalva a fent említett Xbox Live-ra) a késleltetés (round trip time, vagy latency, vagy ahogy mostanság terjed az átlagemberek között, ping). Itt a szívás, hogy lehet, hogy a te "next hop"-odig marha jó a hálózat (azaz szolgáltatón belül), de ha valamit azon kívül akarsz csinálni, akkor már tragédia, mert a szolgáltatónak nincs rendes internetes kijárata. (És ismét a saját példám: otthonról a BME egyik name server-e (pedig annak tudtommal nincs köze a T-csoporthoz, de az mégis "közel" van) 9 ms válaszidőt produkál, de az Xbox Live szerverek már 190-et!)

De persze szerződéskötéskor hiába kérdezed meg, hogy milyen a le/feltöltési arány, a szerődésben lévő adat köszönőviszonyban sem lesz a ténylegesen szolgáltatottal, a késleltetésre vonatkozó kérdésedet meg érteni sem fogják...

2015. máj. 18. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!