Hogyan tudhatom meg hogy más is használja a Wifi-met?
A router konfig felületén lehet figyelni általában, de egyrészt ha a jelszavazás problémás volt, akkor ez is az lesz, másrészt mit érsz a tudattal, hogy tudod, "most épp lopják"?
Szólj valakinek, aki látott már routert, hogy zárja le WPA2-vel és akkor megoldódik a problémád.
A router webes beállítófelületén lehet megnézni.
Ehhez nyitnod kell egy webböngészőt, és a webböngésző felső címsávjába (nem, nem az alsó Google keresőbe!) be kellene írni a router elérhetőségét - ez általában [link] vagy [link] szokott lenni.
A sikeres csatlakozás után webes felület felhasználónevet és jelszót kér - alapértelmezetten a felhasználónév
admin
és a jelszó is
admin
vagy a jelszót nem kell kitölteni.
Ha sikeresen beléptél, akkor meg kell keresni, hogy hol írja ki a csatlakozott kliensek listáját. Ezt általában Wireless statistics vagy Wireless client menüpontban találhatod meg.
"de nincs jelszóval levédve"
Pedig nagyon ajánlott - sok bosszúságtól kíméled meg magad.
A pontos beállításokat a router pontos gyártójának és típusának tekintetében lehetne megmondani.
Tengor köszi.
De hol van a router konfig felülete?
Azért fontos hogy ne lopják, mert ma kétszer is észrevettem, hogy egy cigánygyerek lopja a netet.úgy volt hogy délelött kib..szott lassú volt,és gondoltam lemegyek, újra indítom.ekkor láttam hogy a routeren nagyon gyorsan villognak a ledek.kikapcsoltam,és csak úgy kinéztem az ablakon, és látom egy cigánygyerek űl a ház elötti parkban a padon és okostelefonozik.viszont mikor kikapcsoltam a gyerek felállt és elment.egy órával ezelött megint kinéztem, a gyerek ott telozott.megint kikapcsoltam, ő egyből elment . szerintem ez nem véletlen, hogy épp akkor kell elmennie, mikor kikapcsolom a routert.
Ha megmondod, hogy milyen routered van, meg tudjuk mondani a címét és be tudod kapcsolni a jelszóvédelmet. Nem kell hozzá érteni. Sok router pl. a 192.168.0.1 címen elérhető,
alapbeállítások szerint:
felh: admin, jelszó: admin
Kedves 4-es, a router,Belkin 54 g.
köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!