Mit tehetek ezzel az Internet/Ping probélemával?
ELvittem szerelöhöz a gépet , rakotrá egy uj rendszert , nem anyira optimális ahoz hogy win 8 fusson rajta (Amd Sempron Procesor 2,71 ghz) , de egy kiss idöre ez maradt rajta. Pontosabban a szerelö az ismerösöm , és ott náluk rákötötük netre hogy nézzük hogy hogy viselkedik. Direkt kábelröl kaptam és meg volt a fix 50-56 ping. Egy napra rá aza hoztam rá kötötem a Routere és itt egy érdekess hibát tapasztalako. Egy csepetse fix a pingem 56 körül volt régebben , most ez helyet pillanatok allat semmi ok nélkül felmegy 200 fölé , olyan esetben is ha nem használok semmi terhelöt , és senki máse a házban. Azzért gondolom hogy csak az én gépem a bibim mivel rákötötem ugyan ugy ez egy laptopra a netet és ott fixen müködöt , nem volt semmi gond , csak nálam csinálja eszt az érdekess PING problémát. Lehet tenni valamit ez ügyben ? Elöre is kösz mindenkinek.
A ping ideje sok mindentől függhet.
Elsősorban a hálózati összetevők sebességétől és válaszidejétől.
Ha az internet jó, nem megy ezer letöltés, nincs nyitva egy tucat internetet igénylő alkalmazás, akkor körülbelül meg lehet kapni a valós értéket.
Érdemes megpróbálni a gép és a router/modem közötti ping sebességét. Ehhez tudnod kell a router/modem ip címét, és azt kell pingelni.
Ha itt jó a ping ( >1ms <10ms ) akkor például a kábel hibáját kizárhatod.
Aztán egy stabil oldalt kell pingelni a neten, esetleg sebességteszttel mérni. (én a bix.hu-t szoktam pingelni)
Ha nem vesznek el csomagok, akkor a nettel is rendben lesz minden.
Marad a hálózati kártya beállítása/sebessége/állapota.
Ha a fentebbi dolgok teljesen jók, és jó pingek vannak, akkor a hálózati kártya driver frissítésével, cseréjével lehet próbálkozni.
Vannak megbízható pingteszt programok Pl.: PingPlotter ezekkel érdemes ellenőrizni.
A legegyszerűbb a parancssoros ellenőrzés, és ez megbízható is 100%-ban.
Nyitni kell egy parancssort a start menüből majd beírni:
PING [valami ip cím vagy weboldal] -t
A "[]" nem kell, csak írj oda valamit, a "-t" kapcsoló arraq való, hogy folyamatosan pingeljen.
A normális érték körülbelül 30-35ms pingenként egy stabil neten. Egy-egy alkalommal felmegy 200-300 fölé is, de alapvetően 30-35. Ilyenkor még nincs gond.
A Request timeout azt jelenti hogy elveszett a csomag, ez nagyobb baj.
Esetleg a szolgáltatónál lehetne érdeklődni, hogy stabilnak látják e a kapcsolatot, végezzenek diagnosztikát. A csomagvesztés semmiképp sem egészséges.
Ha semmi más nem marad, akkor a géphez tartozó kábelt cseréld ki egy jobb minőségű - árnyékolt, fémdugós -CAT6E kábelre, és egy hálózati kártyát tegyél bele, ami képes az 1Gbps kapcsolatra.
Kapcsold ki a tűzfalat - a routeren és a gépen - ezzel sokat lehet nyerni.
Egy kábel kb 500-1.000 Ft lehet hossztól függően, egy átlagos hálókártya sincs több szerintem 5.000-nél, de inkább kevesebb.
d
Nem tudom mert :
-A kábelel nincs gond , mikor más eszközbe dugom be , és ugy használom semmi gond nincs.
- Hálozati kártyával sincs szerintem gond , mivel amikor ujra lett rakva a gép , és kiprobáltam a szerelönél ( Egy konkért teljes napot ) nem tapasztaltam semmi hibát , ha hozatal után egyböl kezdte.
- A tüzfalal meg ezzekel nem probálkoztam
Itt egy másik eszközröl mért ping teszt ( baloldal google.com , jobboldal bix.hu )
Ahogy látszik is a képeken amiket belinkeltél, a távolabbi szerver (google) lassabban válaszol, a közelebbi (bix) hamarabb.
Az egyik Budapesten van, a másik pedig külföldön. Ezzel is számolnod kell.
Bárhogy is volt a szerelőnél lehet jobb minőségű az internetszolgáltatás, vagy azóta is tönkremehetett a hálókártya.
Ha visszaviszed oda, ahol jó volt, egyből kiderül. Ha ott jó a ping, akkor az internetszolgáltatással van a baj, ha ott sem jó, akkor pedig a hálókártyával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!