Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Range extender használatakor...

Range extender használatakor pl, egy 300-as wifit egy az egybe átvisz vagy felezni fogja?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 11. 17:18
 1/8 A kérdező kommentje:
A wds bridge tudom hogy felezi de ezt nem tudom.
2015. ápr. 12. 15:26
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha a range extender repeaterként - vagyis vezeték nélkül csatlakozik a routerre (vagy access pointra), és vezeték nélkül csatlakoznak a kliensek is rá - funkcionál akkor igen, lassítani fogja az elérhető adatátviteli sebességet, mivel felváltva kell kommunikálnia a routerrel (vagy access pointtal) és a klienssel.
2015. ápr. 12. 15:30
 3/8 A kérdező kommentje:
Ha jól értem ez abban az esetben van így ha minden kliense wifin kapcsolódik? és ha a range extender üzemű routerre vannak utp kábellel rákötve a kliensek (nem wifin)? akkor nem felezi?
2015. ápr. 12. 15:48
 4/8 A kérdező kommentje:
Bocs lehet nem voltam egyértelmű mert ez egy router ami ebben az üzemben van kapcsolva nem kimondott range extender.
2015. ápr. 12. 15:56
 5/8 anonim ***** válasza:

"Ha jól értem ez abban az esetben van így ha minden kliense wifin kapcsolódik?"

Az esetben van, ha a range extender - nevéhez mérten - veszi a távolban levő vezetéknélküli eszköz jelét, és felerősítve továbbítja a kliens részére.

"és ha a range extender üzemű routerre vannak utp kábellel rákötve a kliensek (nem wifin)? akkor nem felezi?"

Ha ezen azt érted, hogy az eszköz vezeték nélkül veszi a jelet egy távoli eszköztől, majd (3. rétegbeli) útválasztás (vagy NATolás és hasonló tevékenységek) után vezetéken levő klienseknek továbbítja, akkor itt a vékony keresztmetszet az útválasztás (NAT) lesz, mivel az erőforrás-igényes (erőforrás igényesebb, mint a szimpla - 2. rétegbeli - bridging).

2015. ápr. 12. 18:20
 6/8 A kérdező kommentje:
Oké tovább nem faggatlak mert egy magasabb szintre léptünk arra meg most nem igazán van (még) szükségem. Köszönöm!
2015. ápr. 12. 19:19
 7/8 A kérdező kommentje:
Látom elég jól értesz hozzá! ha valamikor kellene egy kis segítség írok privátba ha szabad(?) Végül is amit akarnák az egy kisebb kamera rendszer, a routernek a jele nem elég oda ahol a kamerák lennének, egy a kertben, kettő a padláson, az így telepített kamerák [a fő routerhez!] egy másodlagos routerrel kapcsolódnának ami wds bridge üzemmódba lenne állítva (elképzelésem ez :-/) Ami a kertben van csak wifin okés de a kettő utpvel is megoldható meg wifivel is. Szóval ezen töröm most a fejem, ennek kiépítési tervén.
2015. ápr. 12. 19:49
 8/8 A kérdező kommentje:
Nos ma utána érdeklődtem és azt mondták megoldható így de válasszam inkább az utp-s megoldást mert ott egy megapixel kamerának a teljes adata át megyen tehát a 100Mbit. A wifivel kapcsolatban azt mondták hogy pl, az 1.3Mpix-esnél egy 300-as wifi úgy 4 kamerát tud jól ellátni a 2.4 Ghz-es tartományban és g szabvánnyal, persze vannak 5Ghz-ek is.
2015. ápr. 13. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!