Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A net semlegességbe beletartoz...

A net semlegességbe beletartozik az illegális letöltés ( Pl. Torrent ) is?

Figyelt kérdés

Egyre "divatosabb" állandóan a net semlegességre hivatkozni, ha valami olyat tesznek, ami ez embereknek nem tetszik. Például most a UPC és az RTL Klub esete.

Ha mondjuk egyik napról a másikra elkezdnék tiltani, vagy büntetni a torrentett akkor az is a net semlegességgel szembe menne?

#letöltés #Torrent #net semlegesség
2015. ápr. 3. 10:28
 1/2 Tengor ***** válasza:

Nem.

Az RTL legális tartalmat szolgáltat, a UPC ezt ilyen olyan okokból kifolyólag korlátozza.

Az illegális tartalmak szűrése normális lenne, tekintve, hogy azoknak a tartalmaknak meg sem szabadna születni. A torrent önmagában nem illegális. A vele történő programok ellopása az illegális.

Ez olyan, mint, hogy demokrácia van, akkor mindent szabad (net semlegesség). Persze ettől még nem ölhetsz embert (illegális letöltés). Viszont lehet kést kapni (torrent), ami alkalmas zöldség szeletelésére is (zene letöltés, linux letöltés, családi videó megosztása), ami legális, meg persze ember ölésre is, ami nem legális (Windows 7 by Carlosa megosztása).

2015. ápr. 3. 10:34
 2/2 A kérdező kommentje:

Értem. Köszönöm a választ!

Én nem vagyok olyan nagy illegális letöltő. A Windows meg az Office is eredeti a gépen ( előbbit megvettem, utóbbit az iskola biztosítja ingyen ).

Még a filmeket, és sorozatokat is az HBO GO-n szoktam általában nézni. Csak néha töltök le.

2015. ápr. 3. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!