Ahányszor megnyitom az internetet megjelenik egy kis ablakocska, hogy a vírusirtóm vírust blokkolt. Miért történik ez?
Ma kezdődött az egész. Mozillát használok, a vírusirtóm pedig Avast. Ahogy megnyitom a netet, a jobb alsó sarokban feljön egy kis ablak, hogy "az Avast blokkolt egy ártalmas weboldalt, vagy fájlt".
Eddig azt csináltam, hogy kitöröltem az összes előzményt, letöröltem a mozillát, majd újból föltelepítettem. Mind hiába, így is ugyanúgy kiírja, ráadásul percenként megjelenik egy ablak ugyan ezzel a szöveggel, hogy az avast blokkol egy ártalmas fájlt. Nem tudom mit tegyek. Ha az internet explorert nyitom meg, akkor nem csinál ilyet. Csak a mozillánál. És csak akkor, amikor megnyitom. Nem tudom, mi lehet a baj. Elkél minden segítség.
Ja és a károsnak vélt fájlok vagy weboldalak mindig ugyan azok.
Itt van néhány, amit blokkol, mert ártalmasnak ítéli meg:
blueblackgoodunit...
setgroupsuper.info
trafficgrab.us
skipered.net
(és még van néhány)
Amúgy ma egy alapos víruskeresést is lefuttattam, és talált is 20-21 károsnak vélt fájlt, amiből csak kb. 4-et tudott karanténba helyezni, a többinél hibát észlelt. Aztán a maradékot törölni próbáltam, de abból sem tudtam mindet törölni, tehát vannak olyan fájlok is a gépemen, amik elméletileg fertőzöttek, mégsem tudom letörölni őket.
"C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe"
Nincs semmi a végére írva.
Megpróbálhatod gyári állaportra visszaállítani:
Firefox menügomb > alul kérdőjel > Hibakeresési információ > jobbra Firefox alaphelyzetbe állítása.
A könyvjelzők megmaradnak, kiegészítők kikapcsolódnak, minden egyéni beállítás, előzmény és jelszó törlődik.
Ilyenkor a legjobb megoldás ujraindítani a gépet csökkentett módban hálózattal majd pedig letölteni:
-Malwarebytes's Antimalware free
-Toolbar Cleaner
-Adwcleaner
Ezekkel egy alapos mélyvizsgálatot majd pedig amit találtak törölni és ujraindítani a gépet ez a 3 program sokszor hasznos:)
Sok sikert kedves kérdező:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!